ΣΠΑΡΤΗ. Η αναγνώριση και η ανάδειξη των εργατών του Πνεύματος, των Τεχνών και των Γραμμάτων, είναι για τον Πέτρο Δούκα καθήκον και προτεραιότητα της δημοτικής αρχής Σπάρτης και προσωπικά του ιδίου. Όπως συχνά αναφέρει ο δήμαρχος Σπάρτης η περίοδος του covid-19 ανέκοψε τον Προγραμματισμό του δήμου για σημαντικά πράγματα που δεν έχουν προηγούμενο και πρέπει οπωσδήποτε να δρομολογηθούν. Συγγραφέας και ο ίδιος αρκετών βιβλίων για την Ιστορία της Σπάρτης και του Βυζαντίου έχει προτάξει και προτείνει η εικαστική γιορτή των ΛΕΩΝΙΔΕΙΩΝ στον κήπο του ιστορικού Αρχαιολογικού Μουσείου, να γίνει μια πανηγυρική τελετή για να τιμηθούν οι Πνευματικοί Δημιουργοί της Σπάρτης. Κάθε χρόνο, σε θεσμοθετημένη εκδήλωση, αρχής γενομένης από το 2023.

Ο Πέτρος Δούκας εκτιμά ότι στην παρούσα φάση η Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοτικής Αρχής μπορεί να δρομολογήσει αυτή την Τελετή προκειμένου να τιμηθεί το έργο και η συμβολή ανθρώπων όπως: Ο Δημήτρης Κατσαφάνας, η Γεωργία Χρόνη, ο Γιώργος Ατσαβές, ο Απόστολος Πιερρής, η Χρυσάνθη Γάλλου (Dr Chrysanthi Gallou Associate Professor of Archaeology UoN Centre for Spartan & Peloponnesian Studies, University of Nottingham), ο Νικόλαος Κουφός, η Γεωργία Ξανθάκη - Καραμάνου, ο Κωστής Γιατράκος και η οικογένεια του. Επισημαίνει επίσης την επιβεβλημένη εκδήλωση τιμής και αναγνώρισης στον νέο Επίτιμο Δημότη του Δήμου Σπάρτης Ιωάννη Βαρβιτσιώτη.

Για το 2024 σε μια πρώτη προσέγγιση για προσωπικότητες που κοσμούν τις επιστήμες, τις τέχνες, τα γράμματα και την εν γένει διάκριση του τόπου μας, με σεβασμό και συναίσθηση τους χρέους, αναφέρεται στους: Μιχαήλ Σταθόπουλο , Γεωργία Κοκκορού - Αλευρά, Πέπυ Γαβαλά, Αδαμαντία Βασιλογάμβρου, dr Βασίλη Μενούτη, Δημήτριο Σπαντίδο, Βασίλη Βλαχάκο, Κωνσταντίνο Δρογγάρη, Γεώργιο Σακελλαρόπουλο, Σταύρο Καπετανάκη, Μαριόλη Ανάργυρο, Γεώργιο Γερουλάκο, Βασίλειο Πετράκο, Αντώνιος Ρεγκάκος, , Δέσποινα Κούτσαρη, κ.α.

Η πρόταση του Πέτρου Δούκα, δημάρχου Σπάρτης έχει τεθεί ήδη προς επεξεργασία και εξιδανίκευση ώστε άμεσα να υπάρξουν αποτελέσματα. Είναι προφανές ότι δεν αφορά μόνον στην τέλεση μιας εκδήλωσης αλλά στην γενικότερη δημιουργική εμπλοκή των ανθρώπων αυτών στην δημόσια και δημοτική ζωή.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις