ΤΡΙΠΟΛΗ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Λιθοβουνίου, Γιώργο Κωτσιόπουλο, «ήταν μία καλή χρονιά που δεν παρουσίασε προβλήματα και οι τιμές για τα πολύ καλά σκόρδα ήταν στα 25-30 λεπτά το κεφάλι. Τα υπόλοιπα κινήθηκαν από 0,15 έως 0,20 λεπτά».

Ο παλαιότερος σχεδιασμός που υπήρχε για εξαγωγές δεν προχώρησε, αφού οι παραγόμενες ποσότητες δεν καλύπτουν τις ανάγκες της αγοράς και έτσι η εμπορική κίνηση φτάνει μέχρι την αγορά των Αθηνών.

«Η παραγωγή σκόρδου έχει 15.000 τόνους στρεμματική απόδοση και συνολικά καλλιεργούνται 300-500 στρέμματα σε 15 κοινότητες της Αρκαδίας. Οι περισσότερες από αυτές έχουν την καλλιέργεια ως συμπληρωματικό εισόδημα, αλλά αρκετές το έχουν ως βασικό εισόδημα», σημειώνει ο κ. Κωτσιόπουλος.

Ο ίδιος καταλήγει, αναφερόμενος στα πλεονεκτήματα που καθιστούν το σκόρδο περιζήτητο στην αγορά, λέγοντας ότι «εκτός από την ιδιαίτερη γεύση του, αυτό που παίζει καθοριστικό ρόλο στην προτίμηση των καταναλωτών είναι η δυνατότητα να συντηρείται χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα για οκτώ έως δέκα μήνες, σε αντίθεση με τα άλλα σκόρδα που έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής».

Πηγή: ypaithros.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις