ΣΠΑΡΤΗ. Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αγόριανης Δήμου Σπάρτης συνδιοργανώνει την Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2023, 8:00 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Αγόριανης την 6η Αρχαιολογική και Ιστορική Ημερίδα για τη Λακεδαίμονα «Τα μνημεία και οι άνθρωποι… Αρχαιολογικές μαρτυρίες… - Οι κάτοικοι του βορειοδυτικού Ταϋγέτου και του βόρειου τμήματος της κοιλάδας του Ευρώτα από την αρχαιότητα έως και τους βυζαντινούς χρόνους. Στρατιωτικοί Άγιοι. Ναός Αγίου Νικολάου Αγόριανης Λακωνίας».

Στην Ημερίδα συμμετέχουν με ανακοινώσεις τους, η Ομότιμη καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Μελίτα Εμμανουήλ, και ο Επιμελητής Αρχαιοτήτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας κ. Λεωνίδας Σουχλέρης

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα Ημερίδα που συνδιοργανώνει ο Σύλλογος με τη Περιφέρεια Πελοποννήσου και με τη στήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πρόγραμμα Ημερίδας

8:00 Έναρξη

8:10 Προσφωνήσεις - Χαιρετισμοί

  • Χαιρετισμός από τον Γραμματέα του Συλλόγου κ. Νικόλαο Πολυζώη.
  • Χαιρετισμοί από εκπροσώπους της Εκκλησίας και της Πολιτείας.

8:20 Χαιρετισμός από τον Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Θεόδωρο Βερούτη.

8:25 Χαιρετισμός από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας Δρ. Ευαγγελία Πάντου.

8:35 Χαιρετισμός και παρουσίαση της ημερίδας από το μέλος του Δ.Σ., ιατρό κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο.

8:45 Ομιλία από την Ομότιμη καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Μελίτα Εμμανουήλ, με θέμα: «Οι τοιχογραφίες του Αγίου Νικολάου στην Αγόριανη Λακωνίας».

9:15 Ομιλία από τον επιμελητή Αρχαιοτήτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας κ. Λεωνίδα Σουχλέρη, με θέμα: «Λέλεγες, Αχαιοί, Περίοικοι, «ἐμείς τά ἐννέα χωριά της Ρίζας» του Ταϋγέτου, στη βορειοδυτική Λακεδαίμονα».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις