ΛΑΚΩΝΙΑ. Το ΤΕΕ Πελοποννήσου, με παρέμβασή του στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τον Υφυπουργό Τηλεπικοινωνιών και Κτηματολογίου, ζητά παράταση της διαδικασίας προανάρτησης των στοιχείων του Κτηματολογίου στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας μέχρι τις 31-10-2023.

Συγκεκριμένα η Πρόεδρος Χαρίκλεια Τσιώλη στην επιστολή της αναφέρει:

«Παράταση της διαδικασίας προανάρτησης των στοιχείων του Κτηματολογίου σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

Όπως είναι γνωστόν, στις 19-6-2023 άρχισε η διαδικασία της προανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων σε περιοχές της Π.Ε. Λακωνίας με καταληκτική ημερομηνία στις 2-8-2023.

Στη συγκεκριμένη περίοδο, δίδεται η δυνατότητα στους πολίτες να προβούν σε διορθώσεις τυχόν λαθών στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους στο Κτηματολόγιο.

Διαπιστώνεται όμως, ότι το ανωτέρω χρονικό διάστημα είναι εξαιρετικά σύντομο. Ο όγκος των ακινήτων που πρέπει να ελεγχθούν είναι πολύ μεγάλος, ειδικά εν μέσω θερινής περιόδου κατά την οποίαν μεσολάβησαν ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες (κύμα καύσωνα και πυρκαγιές), οι οποίες δυσκόλεψαν τις μετακινήσεις των πολιτών και των Μηχανικών.

Για τους ανωτέρω λόγους, ζητάμε όπως προβείτε σε παράταση της διαδικασίας προανάρτησης των στοιχείων του Κτηματολογίου στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας μέχρι τις 31-10-2023».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις