ΑΙΓΙΟ. «Έφυγε» χθες από τη ζωή, ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Νίκος Παπανικολάου, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, σύμφωνα με το aigialeia24.gr.

Ο Νίκος Παπανικολάου ήταν δραστήριο και αγαπητό μέλος της κοινωνίας του Αιγίου και είχε υπηρετήσει σε πολλά σχολεία στην Αιγιάλεια για περίπου 38 χρόνια. Ήταν ένας άνθρωπος με πολύπλευρη παρουσία και προσφορά στην κοινωνική, αθλητική και πολιτική ζωή του τόπου.

Με καταγωγή από την Αιγείρα, όπου και διέμενε τα τελευταία χρόνια, διετέλεσε Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Β΄ ΑΧΑΪΑΣ, επί μια πενταετία, και Αντιπρόεδρος του Ε.Ε. της ΟΛΜΕ επί μια τετραετία. Υπήρξε ενεργός και δραστήριος και στην πολιτική ζωή του νομού, διετέλεσε και Νομαρχιακός Σύμβουλος Αχαΐας από το 1991 έως το 1993.Μεγάλη του αγάπη ήταν το μπάσκετ, καθώς ήταν κάτοχος Διπλώματος Προπονητή Καλαθοσφαίρισης Α΄ Κατηγορίας. Το 1987 ίδρυσε την ομάδα μπάσκετ Ήφαιστος Αιγίου, όπου διετέλεσε Πρόεδρος και Προπονητής από την ίδρυσή του μέχρι το 2011. Με δική του πρωτοβουλία αμέσως μετά συγχωνεύεται η ομάδα με τον Αχιλλέα Ερινεού και τα “Αστέρια Αιγιάλειας” και γεννιέται” ο«Ήφαιστος/Αχιλλέας” και η ομάδα έφτασε στη Γ΄Εθνική.

Ο Νίκος Παπανικολάου, δημιούργησε μια σωστή οικογένεια με τη σύζυγό του γυμνάστρια Κατερίνα Βαρβαρίγου και απέκτησαν δύο παιδιά την Τάνια και τον Παναγιώτη και εγγονάκια.

Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα Κυριακή 6 Αυγούστου 2023 και ώρα 5 μ.μ., στην εκκλησία της Αιγείρας στον Άγιο Παντελεήμονα.

Η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνων εις μνήμην του, τα χρήματα να δοθούν για την ενίσχυση του Ε.Κ.Α.ΜΕ. ΑμεΑ Αιγίου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις