ΝΑΥΠΛΙΟ. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας καταδικάζει για ακόμα μια φορά τα επεισόδια βίας που γίνονται στα νοσηλευτικά ιδρύματα και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τόσο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όσο και την υγεία των ασθενών τους. Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό ξυλοδαρμού που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 10 Αυγούστου στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου, ο ΙΣΑ καλεί τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας και την Πολιτεία να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν θέση ώστε να αποτραπούν στο μέλλον τέτοιου είδους περιστατικά.

«Η βία στους χώρους παροχής υγειονομικής περίθαλψης είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί έντονα τα συστήματα υγείας τα τελευταία χρόνια και αποτελεί ακραία πράξη ασέβειας προς τους λειτουργούς της υγείας. Η ασφάλεια στο χώρο εργασίας ενός δημοσίου νοσοκομείου ή άλλης δημόσιας δομής παροχής υπηρεσιών υγείας αποτελεί πρώτιστο καθήκον της πολιτείας. Οι ιατροί πρέπει κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους να νιώθουν προστατευμένοι και ασφαλείς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ι.Σ. Αργολίδας έχει κατ’ επανάληψη προτείνει την αυστηροποίηση του πλαισίου φύλαξης και ασφάλειας στους χώρους των νοσοκομείων, καθώς και την αλλαγή του αδικήματος βίας που γίνεται ενάντια στο ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό, ως ιδιώνυμο αδίκημα, ώστε να αποτραπούν οι επίδοξοι δράστες τέτοιας συμπεριφοράς».

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας καθώς και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχουν καταθέσει προτάσεις στο Υπουργείο Υγείας για αλλαγή του νομοσχεδίου προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις