ΗΛΕΙΑ. Ταλαιπωρία για έναν Ούγγρο τουρίστα στην Ηλεία που δεν μπορούσε να επιστρέψει στη στεριά και έμεινε επί 17 ώρες στη θάλασσα. Ψαράδες τον εντόπισαν, τον βοήθησαν και εκείνος πλέον τους θεωρεί φίλους.

Δύσκολες ώρες είχε ένας τουρίστας από την Ουγγαρία, ο οποίος είχε ατύχημα με το καταμαράν του ανοιχτά του λιμανιού του Παλουκίου και δεν μπορούσε να επιστρέψει στη στεριά με αποτέλεσμα να παραμείνει για περισσότερες από 17 ώρες στη θάλασσα. Ευτυχώς ψαράδες της περιοχής κατάφεραν να τον μεταφέρουν με ασφάλεια στη στεριά, σύμφωνα με το patrisnews.

Ο Λορέντζο, όπως είναι το όνομα του άτυχου τουρίστα, βίωσε την ατυχία αυτή το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής όπου και είχε το ατύχημα με το καταμαράν του και διασώθηκε από αλιείς της περιοχής που είχαν βγει για ψάρεμα το πρωί της επόμενης ημέρας. Με τον ίδιο να αναγκάζεται να παραμείνει για περισσότερες από 17 ώρες στη θάλασσα και να διασώζεται από ψαράδες, εμφανίστηκε ανακουφισμένος για τη διάσωσή του και ευχαρίστησε τους ψαράδες που τον βοήθησαν, αποκαλώντας τους μάλιστα και «φίλους».

«Τα τελευταία 10 χρόνια περνάω τα καλοκαίρια μου στην Ηλεία. Έτσι και φέτος ήρθα και με το καταμαράν βγήκα από την περιοχή της Γλύφας στην ανοιχτή θάλασσα. Δυστυχώς όμως το πλοίο μου αναποδογύρισε και εγώ κατάφερα να πιαστώ από το «τραμπολίνο» και να μην πέσω στη θάλασσα. Για πολλές ώρες παρέμεινα εκεί μέχρι που τα ξημερώματα με είδαν οι νέοι μου φίλοι από το καΐκι και με έσωσαν. Ένα ευχαριστώ για αυτούς τους ανθρώπους που μου έσωσαν την ζωή είναι λίγο. Θα τους θυμάμαι για πάντα», πρόσθεσε ο Λορέντζο.

«Ήταν χτυπημένος στο πρόσωπο και ταλαιπωρημένος»

Για την κατάσταση στην οποία εντόπισε τον Λορέντζο μίλησε ο ψαράς Βασίλης Κανδυλιώτης, ο οποίος σημείωσε πως βρήκε τον άτυχο άνδρα πάνω στο αναποδογυρισμένο σκάφος και έκανε αυτό που θα έκαναν όλοι στη θέση του. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Έκανα αυτό που θα έκανε οποιοσδήποτε. Εντοπίσαμε το αναποδογυρισμένο σκάφος και αμέσως τρέξαμε να βοηθήσουμε. Ο Λορέντζο ήταν χτυπημένος στο πρόσωπο και ταλαιπωρημένος από τις ώρες που είχε παραμείνει στη θάλασσα. Αμέσως του δώσαμε λίγο νερό και τον βγάλαμε στη στεριά. Στη συνέχεια ενημερώσαμε τις αρχές και ο Λορέντζο την οικογένειά του. Εμείς κάναμε αυτό που θα έκαναν όλοι».

Το «δέσιμο» μάλιστα ανάμεσα στους ήρωες ψαράδες και τον άτυχο Λορέντζο ήταν αμοιβαίο. Από τη μία ο Ούγγρος τουρίστας μετά από λίγες μέρες θέλησε να συναντηθεί ξανά με τους σωτήρες του και από την άλλη οι τελευταίοι τον κάλεσαν στο σπίτι τους για φαγητό, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την αμοιβαία συμπάθεια μετά από μία τόσο δύσκολη στιγμή.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις