ΚΟΡΙΝΘΟΣ. Συνεχίζεται το «θρίλερ» με το βυτιοφόρο στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, καθώς, μετά τον περιορισμό της φωτιάς και τη διαρροή υγροποιημένου αερίου που έγινε αντιληπτή, βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η διαδικασία μετάγγισης του επικίνδυνου φορτίου.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά «λεπτή» επιχείρηση, και για τον λόγο αυτό η εθνική οδός δεν θ' ανοίξει, αν δεν ολοκληρωθεί με επιτυχία.



Γι' αυτό τον λόγο, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Ν.Ε.Ο Αθηνών- Κορίνθου:

1. Από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο

2. Από το ύψος των διοδίων Ελευσίνα στο ρεύμα προς Κόρινθο

3. Από το 57ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα



Σε συνεργασία με την Τροχαία και την Ελληνική Αστυνομία, καταβάλλεται προσπάθεια διοχέτευσης των οχημάτων στα δύο ρεύματα της παλαιάς εθνικής οδού μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η οποία, λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, πραγματοποιείται σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Ενεργειών και την παρουσία τεχνικού ασφαλείας, αναφέρει η Πυροσβεστική.

Παράλληλα, κλειστή είναι και η Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου από το ύψος των διοδίων της Ελευσίνας έως την Κινέττα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Τεράστιο μποτιλιάρισμα στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου

Το αδιαχώρητο επικρατεί στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, και στην Παλαιά και στη Νέα, όπου σχηματίζονται τεράστιες ουρές χιλιομέτρων με ακινητοποιημένα οχήματα λόγω της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (17.08.23) σε βυτιοφόρο, λίγο πριν το πρώτο τούνελ της Κακιάς Σκάλας, στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και στο βίντεο, χιλιάδες οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου.

Η Ολυμπία Οδός με ανακοίνωσή της «παρακαλεί τους οδηγούς που βρίσκονται στο δρόμο να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή και εκείνους που δεν έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους ακόμα να το αναβάλλουν προσωρινά μέχρι νεοτέρας».

Η ανακοίνωση της Hellenic Train για διακοπή στον προαστιακό

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις