ΝΑΥΠΛΙΟ. Στην καταγγελία ότι ο γιος του δέχεται απειλές μέσα στην φυλακή προχώρησε ο πατέρας ενός από τους κρατούμενους Κροάτες της Ντιναμό.

Ο πατέρας ενός 21χρονου Κροάτη, που κρατείται στις φυλακές Ναυπλίου, είπε στο κροατικό δίκτυο Dnevnik Nova ότι δέχθηκε τηλέφωνο από τον γιο του.
Ο 21χρονος φέρεται να είπε ότι συνάντησε οπαδούς της ΑΕΚ στην φυλακή και τον απείλησαν ότι θα τον βιάσουν και θα τον σκοτώσουν.

«Είναι ένα κατά τα άλλα ήρεμο αγόρι. Για πρώτη φορά στην ζωή μου κατάλαβα ότι είναι αρκετά ταραγμένος. Μου είπε: Μπαμπά δεν θα βγω από εδώ ζωντανός. Με έβαλαν στην φυλακή με δολοφόνους της ΑΕΚ. Μόλις έφτασαν με περικύκλωσαν (..) μου είπαν ότι δεν θα δω το ξημέρωμα, θα σε βιάσουμε και θα σε σκοτώσουμε», είπε ο Ρόμπερτ Ζίγκα.

Ο δικηγόρος των γονέων των κρατούμενων Κροατών, Μάριο Μεντάκ ανέφερε στα κροατικά ΜΜΕ ότι ο 21χρονος ήταν ταραγμένος και είπε στον πατέρα του: «Ίσως αυτή είναι η τελευταία φορά που μιλάμε». Ο δικηγόρος εξήγησε ότι υπάρχει επικοινωνία μέσω διπλωματικών διαύλων προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των κρατούμενων Κροατών στις ελληνικές φυλακές. Όπως εξήγησε για την καταγγελία έχουν ενημερωθεί οι κροατικές αρχές και η ελληνική πρεσβεία και τους ζητήθηκε να ληφθούν μέτρα προκειμένου να μην κινδυνεύσει ο 21χρονος.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις