ΝΕΑΠΟΛΗ. Για σημαντικά έργα της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, κατευθύνθηκε και πάλι στα Βάτικα ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης.

Πρώτος σταθμός το εργοτάξιο κατασκευής του νέου κλειστού γυμναστηρίου στη Νεάπολη, όπου γίνεται η εκσκαφή των θεμελίων του κτηρίου. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.700.000€, υλοποιείται από την ΠΕ Λακωνίας και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμο Μονεμβασίας, που είναι ο κύριος του έργου.

Επίσης ο αντιπεριφερειάρχης έλεγξε την ολοκλήρωση των εργασιών βελτίωσης των οδών Νεάπολη - Λάχι - Βελανίδια, με νέες διαγραμμίσεις, στηθαία ασφαλείας και ασφαλτοστρώσεις προς τα Βελανίδια. Η πλήρης διαγράμμιση του δρόμου των Βελανιδίων ήταν απαραίτητη λόγω του συχνού φαινομένου της ομίχλης και αποτελούσε δίκαιο αίτημα του Δήμου Μονεμβασίας και των κατοίκων της περιοχής.

Στην περιοχή ολοκληρώνονται και τα τεχνικά έργα αναβάθμισης της οδού, προς τον Άγιο Νικόλαο και θα ακολουθήσει πλήρης ασφαλτόστρωση μέχρι το χωριό, με έργο προϋπολογισμού 500.000 €. Ολοκληρώθηκαν επίσης οι εργασίες αναβάθμισης και ασφαλτοστρωσης στην είσοδο της Νεάπολης σε μήκος 1.500 μέτρων περίπου. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διαγράμμισης της Επαρχιακής Οδού, από την Ελίκα μέχρι και την Νεάπολη.

Όπως αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης άμεσα θα εκκινήσουν οι εργασίες αναβάθμισης της επαρχιακής οδού Νεάπολη - Φαλακρό - Καστανιές και των δημοτικών οδού Αγίων Αποστόλων, Αγίου Γεωργίου - Πούντας με Προγραμματική Σύμβαση, έργα για τα οποία υπάρχει συνεργασία με τον Δήμο. Στην αναφορά του ο Θεόδωρος Βερούτης σημειώνει «χρηματοδοτούμε την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για την ιδρυθείσα Σχολή Εμπορικού Ναυτικού της Νεάπολης, μέσω ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 1.600.000€. Τα έργα θα συνεχιστούν σε ολόκληρο τον Νόμο Λακωνίας, με στόχο την αναβάθμιση των υποδομών μας, αλλά και την δημιουργία συνθηκών καλυτέρευσης της ποιότητας ζωής των Λακώνων».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις