ΣΠΑΡΤΗ. Σε 10-11 ημέρες οι επικεφαλής των δημοτικών ψηφοδελτίων στον δήμο Σπάρτης πρέπει να έχουν καταθέσει τα έγκυρα ψηφοδέλτια. Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί πρόκειται για 6 συνδυασμούς με τουλάχιστον 550 υποψήφιους, συνολικά (μπορεί και 700).

Ήδη οι περισσότεροι συνδυασμοί έχουν ανακοινώσει τον ελάχιστο αριθμό υποψηφίων και αυτές τις ημέρες καταγίνονται με τον έλεγχο εγκυρότητας και με την αύξηση του αριθμού.

Σε αυτές τις εκλογές υπάρχει έντονη φημολογία ότι η διαμόρφωση των ψηφοδελτίων έχει ανάμειξη του Αντώνη Σαμαρά. Υπάρχουν κύκλοι που το υποστηρίζουν με έμφαση υπάρχουν και άλλοι που το καταρρίπτουν ως υπερβολή.

Ποιο λόγο θα είχε ο Αντώνης Σαμαράς να αναμειχθεί στις δημοτικές εκλογές του δήμου Σπάρτης; Εκ πρώτης όψεως κάτι τέτοιο φαίνεται απίθανο και ανόητο. Ωστόσο αν κάποιος εξετάσει προσεκτικά τα δεδομένα θα διαπιστώσει ότι η συγκρότηση του ψηφοδελτίου για την Περιφέρεια επηρεάζεται άμεσα από δημοτικά ψηφοδέλτια. Ειδικά δε όταν ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο θεματοφύλακας του ψηφοδελτίου Πτωχού και ο εντολέας της ΝΔ στην Πελοπόννησο. Τότε μάλλον έχει λόγους να αναμειχθεί στη διαμόρφωση ή στην απορρύθμιση ψηφοδελτίων και στον δήμο Σπάρτης. Κακώς βέβαια… Κάκιστα.

Φαίνεται ότι μόνον με παρέμβαση Σαμαρά είναι δυνατή η μετατόπιση προσώπων από δημοτικό σε περιφερειακό ψηφοδέλτιο και ο Σαμαράς είναι αυτός που θα περάσει αναίμακτα την γραμμή του κόμματος.

Ο δήμος Σπάρτης είναι δήμος όπου σχεδόν πάντα υπάρχουν δύο, τουλάχιστον δεξιόστροφοι υποψήφιοι, γι’ αυτό και δεν τίθεται θέμα χρίσματος για την ΝΔ. Όταν όμως οι συγκυρίες είναι όπως αυτές που βιώνουμε σήμερα, με 6 ψηφοδέλτια, τα 4 εκ των οποίων αφορούν και στη ΝΔ, τότε η παρέμβαση Σαμαρά μάλλον κρίνεται αναγκαία.

Σε κομματική σύσκεψη της ΝΔ για τον δήμο Σπάρτης ο βουλευτής Νεοκλής Κρητικός διαχώρισε τους υποψήφιους δημάρχους Σπάρτης που πρόσκεινται στη ΝΔ σε κομματικούς και μη. Φήμες επίσης, όσο και αν ενοχλούν τον ίδιο τον βουλευτή, θέλουν το περιβάλλον του Νεοκλή Κρητικού να ενισχύει συγκεκριμένο υποψήφιο. Αυτό και μόνον δημιουργεί αυτόματα αντισυσπείρωση και αναδιαμόρφωση των ισορροπιών που φαίνεται ότι θα κοστίσουν στον Δημήτρη Πτωχό χαμένες δεξιές ψήφους. Στελέχη της ΝΔ που συνδράμουν τη συγκρότηση ψηφοδελτίου για τον Δημήτρη Πτωχό, επιχείρησαν (και επιχειρούν) να «κλέψουν» στελέχη από δημοτικά ψηφοδέλτια κάτι που έγινε αντιληπτό και θα λάβει και απάντηση στην παράλληλη κάλπη.

Συνεργάτες του Πέτρου Δούκα αναρωτιούνται πως είναι ποτέ δυνατόν να υπάρχει εν ενεργεία υποψήφιος δήμαρχος της ΝΔ και να γίνεται λόγος γα στήριξη άλλου προσώπου;

Η δυναμική κάθοδος Τατούλη επίσης πρόκειται να επηρεάσει τις ισορροπίες και στον δήμο Σπάρτης όπου ακόμα ο πρώην περιφερειάρχης δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Με δεδομένη ότι βούληση του Πέτρου Τατούλη είναι ότι «η μαρκίζα της Πελοποννήσου δεν θα γράφει Σαμαράς μετά τις εκλογές», μπορεί κανείς να συμπεράνει την γόμωση που θα υπάρχει στην αναμέτρηση και στον δήμο Σπάρτης. Κάθε κίνηση κομματικοποίησης των εκλογών είναι δίκοπο μαχαίρι…

Τις επόμενες ημέρες ακόμα πιο ενδιαφέρουσες εξελίξεις.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις