ΣΠΑΡΤΗ. Με Απόφαση του Δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα ανατίθεται στη γνωστή οικονομολόγο και συνεργάτιδα του Δημάρχου, Έλενα Παναρίτη, ο συντονισμός όλων των ενεργειών για την - σε συνεργασία με μελετητικά γραφεία και γραφεία Συμβούλων της Σπάρτης - σύσταση Υπηρεσίας που θα διευκολύνει τους Δημότες να αξιοποιήσουν Ευρωπαϊκά και εγχώρια χρηματοδοτικά προγράμματα, το Χρηματιστήριο Αθηνών και τις δυνατότητες τραπεζικού δανεισμού.

Η Έλενα Παναρίτη (30 Σεπτεμβρίου 1968) είναι Ελληνίδα οικονομολόγος και πρώην μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Η Έλενα Παναρίτη γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά στο Αμερικανικό Κολέγιο της Ελλάδας, αποφοίτησε με πτυχίο το 1989 και το 1990 πήγε στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια της Ιταλίας, για να αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο στα Διεθνή Οικονομικά. Το 1992, έλαβε μεταπτυχιακό στη Διεθνή Οικονομία και Ευρωπαϊκές Σπουδές από τη Σχολή Προηγμένων Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Johns Hopkins και το 2003 μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το INSEAD.

Παγκόσμια Τράπεζα

Η Παναρίτη άρχισε να εργάζεται στην Παγκόσμια Τράπεζα, στην Ουάσιγκτον, το 1991, ως περιφερειακή αναλυτής. Ως αναπληρώτρια υπάλληλος της τράπεζας για το Περού, επόπτευσε τα προγράμματα ιδιωτικοποίησης και αναδιάρθρωσης χρέους του κράτους. Βοήθησε επίσης στη διαμόρφωση των όρων που συμφωνήθηκαν με χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως η Βραζιλία, το Περού και η Βενεζουέλα, για δανεισμό διαρθρωτικών προσαρμογών, δημοσιονομικές προσαρμογές και ιδιωτικοποιήσεις.

Ως ειδικός διαχείρισης του δημόσιου/ιδιωτικού τομέα στην Παγκόσμια Τράπεζα, η Παναρίτη εργάστηκε, μεταξύ άλλων προγραμμάτων, στις μεταρρυθμίσεις για τα δικαιώματα ιδιοκτησίας στις Φιλιππίνες και στις δικαστικές μεταρρυθμίσεις στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο και σχεδίασε τους όρους για δάνειο 100 εκατομμυρίων δολαρίων στο Μαρόκο.

Ακαδημία

Από το 2001 και μετά, η Παναρίτη υπήρξε επισκέπτρια λέκτορας στη Σχολή Ουάρτον του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια με θέμα τα δικαιώματα στέγασης.

Πολιτική

Εξελέγη βουλευτής Επικρατείας στις εκλογές του 2009 με το ΠΑΣΟΚ. Δεν ήταν υποψήφια στις γενικές εκλογές του 2012, στις οποίες το ΠΑΣΟΚ έχασε περίπου 30 ποσοστιαίες μονάδες.

Τον Μάιο του 2015, κατά τη διάρκεια της ελληνικής χρηματοοικονομικής κρίσης, ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, διόρισε την Παναρίτη ως εκπρόσωπο της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Συγγραφή βιβλίων

Έχει συγγράψει πολλά βιβλία[8] και άρθρα για τα οικονομικά.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις