ΛΑΚΩΝΙΑ. Θλίψη και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού προκάλεσε η είδηση του θανάτου του σπουδαίου απόδημου Νευροχειρουργού Δρα Γεωργίου Κληρονόμου, ο οποίος έφυγε αιφνιδίως από την ζωή την περασμένη Παρασκευή, σε ηλικία 48 ετών, κατά τη διάρκεια των διακοπών του στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας, πόλη στην οποία είχε υπηρετήσει κατά τα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας του, ο Δρ Γεώργιος Κληρονόμος άφησε την τελευταία του πνοή στο πατρικό του σπίτι, στη Μονεμβασιά, όπου βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες για λόγους αναψυχής.

Ο Δρ Γεώργιος Κληρονόμος δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στην περιοχή του Λονγκ Αϊλαντ και συνεργαζόταν με το Northwell Health, όπου προσέφερε τις υπηρεσίες του στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία North Shore University Hospital at Northwell Health και South Shore University Hospital at Northwell Health.

Ηταν απόφοιτος του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ θήτευσε στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, όπου και έλαβε την ειδικότητά του στη Νευροχειρουργική, όπως επίσης και το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Αγιος Ανδρέας». Στη συνέχεια, αναχώρησε για τις ΗΠΑ, όπου ολοκλήρωσε τη μετεκπαίδευσή του στη νευρο-ογκολογία, τη χειρουργική των εγκεφαλικών αγγείων και τη χειρουργική βάσεως κρανίου, στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και το Νοσοκομείο Λένοξ Χιλ (Lenox Hill Hospital) της Νέας Υόρκης. Παράλληλα, είχε να επιδείξει μια επαγγελματική εμπειρία άνω των 20 ετών, με σημαντικές τιμητικές διακρίσεις αλλά και αξιοπρόσεκτη ακαδημαϊκή παρουσία, καθότι δίδαξε, μεταξύ άλλων, ως αναπληρωτής καθηγητής (Assistant Professor) στον τομέα της Νευροχειρουργικής, στο σχετικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Χόφστρα (Zucker School of Medicine at Hofstra/Northwell, Neurosurgery).

Στα μηνύματα που αναρτήθηκαν από φίλους και οικείους του στα κοινωνικά δίκτυα, γίνεται λόγος για έναν «εξαίρετο επιστήμονα και άνθρωπο», όπως επίσης και «πρότυπο για όλους», εκφράζοντας την οδύνη τους για το τραγικό συμβάν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, την οποία συνυπογράφουν η πρόεδρος Αννα Μαστοράκου και ο Γραμματέας, Γεώργιος Πατριαρχέας, αναφέρει τα εξής:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών αποχαιρετά έναν εκλεκτό συνάδελφο, τον νευροχειρουργό Γεώργιο Κληρονόμο. Με θλίψη ενημερωθήκαμε για τον αιφνίδιο θάνατο του εξαίρετου αυτού επιστήμονα χθες (σ.σ. προχθές) στη Μονεμβασιά.

Ο Γεώργιος Κληρονόμος γεννήθηκε στη Σπάρτη το 1975. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών το 2001. Ειδικεύθηκε στην ειδικότητα Νευροχειρουργικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, έλαβε τον τίτλο ειδικότητας το 2011 και ήταν κάτοχος διδακτορικού διπλώματος. Μετεκπαιδεύτηκε στον Καναδά και στην Αμερική που εργαζόταν τα τελευταία χρόνια. Βραβεύτηκε πρόσφατα ως ο καλύτερος νευροχειρουργός στο Λονγκ Αϊλαντ της Νέας Υόρκης.

Στο Ιατρικό Σύλλογο Πατρών υπήρξε μέλος επί σειρά ετών και έχει αφήσει ανεξίτηλα στη μνήμη όλων όσων των γνώρισαν το ήθος, τόσο προς τους συναδέλφους όσο και προς τους ασθενείς, την ικανότητά του και την υψηλού επιπέδου παροχή των ιατρικών υπηρεσιών του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών εκφράζει τα ειλικρινά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η Νεκρώσιμος Ακολουθία για τον Δρα Γεώργιο Κληρονόμο τελέστηκε το Σάββατο 26 Αυγούστου, στις 11:30 το πρωί, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Τάλαντα Λακωνίας, που βυθίστηκαν στο πένθος.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις