ΝΕΑΠΟΛΗ. Μια μοναδική συναυλία αγάπης και στήριξης του Συλλόγου ΦΛΟΓΑ (Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια) έλαβε χώρα στο προαύλιο του Λυκείου Νεάπολης, την Κυριακή 13 Αυγούστου 2023. Το μουσικό σχήμα του Νίκου Πορτοκάλογλου και της Ρένας Μόρφη με συνοδεία εκλεκτών καλλιτεχνών, συγκέντρωσαν πλήθος κόσμου, ευαισθητοποιώντας την κοινωνία και στηρίζοντας το έργο του Συλλόγου.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από τον πολιτιστικό Σύλλογο Βατίκων, με τη συμπαράσταση και ενίσχυση του Νομικού Προσώπου του Δήμου Μονεμβασίας, της Κοινωφελής Επιχείρησης Παιδείας και Περιβάλλοντος του Δήμου Μονεμβασίας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάμπου «Ο Νερατζιώνας», του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίων Αποστόλων, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελίκας και του Συνδέσμου Νεαπολιτών «Τα Βάτικα».

Μετά τον τελικό απολογισμό που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία των Πολιτιστικών Συλλογών που συμμετείχαν στην συνδιοργάνωση, αποδόθηκε στο Σύλλογο ΦΛΟΓΑ το ποσό των 28.653,00€, τα οποία μαζί με τα 1.410,00€ που συγκεντρώθηκαν από το bazaar την βραδιά της συναυλίας, κάνουν το συνολικό ποσό από τη συγκεκριμένη δράση να φτάνει στις 30.063,00€!

Οι διοργανωτές με ανακοίνωσή τους μεταξύ άλλων αναφέρουν:

Με τον κατάλληλο συντονισμό και τη συμμετοχή φορέων και συλλογών του τόπου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία μια δύσκολη και σημαντική προσπάθεια. Αυτό φαίνεται τόσο από το οικονομικό αποτέλεσμα της φετινής συναυλίας, αλλά και από την υπέροχη βραδιά που απόλαυσε ο τόπος μας.

Το τελικό οικονομικό αποτέλεσμα μας δικαιώνει πλήρως για την επιμονή στην πραγματοποίηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος, όσο δύσκολο κι αν φάνταζε στο ξεκίνημά του, αλλά και για την επιλογή του συγκεκριμένου μουσικού σχήματος, καθώς εξ αρχής θεωρήσαμε και επιμείναμε πως οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες ταιριάζουν απόλυτα με το περιεχόμενο της βραδιάς που ονειρευτήκαμε και του σκοπού για τον οποίο πραγματοποιήσαμε τη συγκεκριμένη συναυλία!

Η οικονομική μας αποστολή ολοκληρώθηκε με τον πλέον επιτυχημένο τρόπο, όμως θα επαναλάβουμε πως η ΦΛΟΓΑ και ο παιδικός καρκίνος δεν θα πρέπει να απολαμβάνουν την προσοχή μας μόνο σε βραδιές και εκδηλώσεις μνήμης, αλλά να μας γίνει βίωμα το γεγονός της διαρκούς προσφοράς και αλληλεγγύης σε όσους η ζωή επιλέγει να δοκιμάσει, ρίχνοντάς τους σε αυτόν τον πολύ δύσκολο αγώνα!

Από την πλευρά του ο Σύλλογος ΦΛΟΓΑ με επιστολή του προς τον κ. Γιώργο Παπαχρήστου, ο οποίος υπήρξε ο συντονιστής της όλης προσπάθειας, εκφράζει τις ευχαριστίες του στο πρόσωπό του μια και όπως αναφέρει «η δική σου προσωπική πρωτοβουλία είναι αυτή που έφερε το σημερινό αποτέλεσμα».

«Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε την ευκαιρία να σε γνωρίσουμε από κοντά και να εκτιμήσουμε την πραγματική αγάπη και την ανιδιοτέλεια με την οποία αγκαλιάζεις τη ΦΛΟΓΑ και όχι μόνο», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Για εμάς τους ανθρώπους της ΦΛΟΓΑΣ είναι προνόμιο να έχουμε δίπλα μας ανθρώπους σαν εσένα που με σεμνότητα και διακριτικότητα δίνουν ουσιαστική στήριξη στο συνάνθρωπό τους».

Πηγή: monemvasianews.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις