ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Η Εθελοντική Ομάδα ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας συνέδραμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία κατά τη διάρκεια των πρόσφατων πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στην Καλαμάτα.

Όπως αναφέρουν, «κατά την διάρκεια της κατάσβεσης 2 οχήματα της ομάδας μας δέχθηκαν επίθεση από ομάδες Ρομά με αποτέλεσμα υλικές ζημιές οχήματος.»

Αναλυτικά:

«Στις 31/8/23 και περί ώρα 13:45 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο Χωριό Ασπροπουλιά του Δήμου Καλαμάτας. Στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι και σε συνδυασμό με την μεγάλη ποσότητα καλαμιών και ξηρών χόρτων η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Το έργο της πυρόσβεσης δυσκόλευαν πολύ υλικά τα οποία υπήρχαν στην ευρύτερη περιοχή όπως Πλαστικά, Ελαστικα οχημάτων, Σκουπίδια κ.α.

Κατά την διάρκεια της κατάσβεσης 2 οχήματα της ομάδας μας δέχθηκαν επίθεση από ομάδες Ρομά με αποτέλεσμα υλικές ζημιές οχήματος. Η παρουσία στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας συνέβαλε στο να μπορέσουν οι εθελοντες να συνεχίσουν το έργο τους.

Στο συμβάν και λόγω της επικινδυνότητας η φωτιά να εισέλθει σε κατοικημένη περιοχή, η Εθελοντική Ομάδα μας προς ενίσχυση της Π.Υ. Καλαμάτας διέθεσε:

  • 5 Οχήματα
  • 18 Εθελοντές

Περί ώρα 21:15 και ενώ όλα τα οχήματα βρίσκονταν στο πρώτο συμβάν, η ομάδα μας ενημερώθηκε για νέα πυρκαγιά νότια του αεροδρομίου Καλαμάτας.

Στο σημείο από την Ο.Α.Κ. έσπευσαν:

  • 2 οχήματα
  • 4 Εθελοντές

όπου σε συνεργασία με στελέχη και οχήματα της Π.Υ. Καλαμάτας , το όχημα Γαρδικίου καθώς και ένα όχημα από το κλιμάκιο Πεταλιδίου κατέσβησαν το συμβάν.».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις