ΤΡΙΠΟΛΗ. Ο Δήμος Τρίπολης για 11η συνεχόμενη φορά συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με κεντρικό ετήσιο θέμα «Εξοικονόμηση ενέργειας» διοργανώντας δράσεις εορταστικές εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες από το Σάββατο 16 έως Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023, λαμβάνοντας υπόψη το ετήσιο θέμα «Εξοικονόμηση ενέργειας».

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2023 είναι μια εβδομάδα «συνδυαστικών» εκδηλώσεων, όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (διοργανωτές, συμμετέχοντες, πάροχοι υπηρεσιών, τοπική κοινωνία) ενημερώνουν και θα ενημερωθούν για την βιώσιμη κινητικότητα, για τις υπηρεσίες και τις ενέργειες του Δήμου Τρίπολης σχετικά με την βιώσιμή μετακίνηση, για την ευαισθητοποίηση φορέων και πολιτών στα θέματα κινητικότητας κ.α.

ΔΡΑΣΕΙΣ

Σάββατο 16/9/2023

Παράλληλη δράση “Ξενάγηση στο Μουσείο Δασικής Ιστορίας Μαινάλου στο Χρυσοβίτσι”

Ημερομηνία: Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Τοποθεσία: Μουσείο Δασικής Ιστορίας Μαινάλου Χρυσοβίτσι

Κυριακή 17/9/2023

11.00 π.μ.

Διάλεξη “Ήλιος, το φωτεινότερο άστρο: Σύλλογος Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής Ασέας"

Μία ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με το Σύλλογο Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής Ασέας.

Θα πραγμαροποιηθεί διάλεξη σχετικά με τον Ήλιο,το φωτεινότερο άστρο. Θερμοπυρηνικές αντιδράσεις παραγωγής ενέργειας, ηλιακή ακτινοβολία, διαστημικός καιρός.

Επιπλέον στον χώρο έξω από το Μαλλιαροπούλειο θέατρο στην Πλατεία Πετρινού, θα γίνει παρατήρηση ηλιακής δραστηριότητας από ειδικό τηλεσκόπιο (ηλιακές κηλίδες, προεξοχές και ηλιακή επιφάνεια).

Ημερομηνία: Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Ώρα: 11:00 π.μ. - 13:00 μ.μ

Τοποθεσία: Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, Πλατεία Πετρινού

Κυριακή

17/9/2023

20:00-21:00

Διατροφή, Χορός και Βιωσιμότητα για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, Διαδραστική εκδήλωση

Ημερομηνία: Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Ώρα: 08:00 μ.μ. - 09:00 μ.μ

Τοποθεσία: Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης

Ομιλητές:


Έλενα Μπιλίση, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, τίτλος “Διατροφή και σωματική απόδοση στην καθημερινότητα”

Dance point - Δέσποιμα Μπαμπά

ΑΟ ΣΟΤΟΚΑΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΤΙΓΡΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΣ

Γιώτα Καραθανάση, Ψυχολόγος



Σκοπός της δράσης είναι να προωθήσει μια ολιστική προσέγγιση για την υγεία και την ευεξία, δίνοντας έμφαση στη διατροφή, τη σωματική απόδοση και τις πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας για έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.

Αυτή η διαδραστική εκδήλωση συνδυάζει διατροφική εκπαίδευση, χορό και πρακτικές βιωσιμότητας για να εμπλακεί στους συμμετέχοντες σε μια ολιστική προσέγγιση για την υγεία και την κινητικότητα κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να υιοθετήσουν βιώσιμες συνήθειες που ωφελούν τόσο την προσωπική ευημερία όσο και το περιβάλλον.

Τρίτη

19/9/2023

18:00-20:00

"Ημέρα παιχνιδιού ένταξης ατόμων AμεA σε συνεργασία με τον Αστέρα Τρίπολης”

Περιγραφή εκδήλωσης:

Ο σύλλογος ΑμεΑ Τρίπολης και ο Δήμος της Τρίπολης σε συνεργασία με τον Αστέρα Τρίπολης θα πραγματοποιήσουν παιχνίδι ένταξης παιδιών και ατόμων με ειδικές ανάγκες με παίκτες του Αστέρα Τρίπολης στην πλατεία Άρεως. Είναι μια μέρα διασκέδασης, συμπερίληψης και ενδυνάμωσης για ένα εμπνευστικό παιχνίδι.

Ημερομηνία: Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Ώρα: 06:00 μ.μ. - 08:00 μ.μ

Τοποθεσία: Πλατεία Άρεως

Τα κυριότερα σημεία της εκδήλωσης:

Μια δράση ομαδικής εργασίας, του αθλητισμού και του κοινού πάθους για το ποδόσφαιρο. Ελάτε μαζί μας για να καλλιεργήσουμε μια ισχυρότερη αίσθηση κοινότητας. Αυτή η εκδήλωση είναι μια απόδειξη του πνεύματος της ένταξης, της ενδυνάμωσης και της ενότητας.

Τετάρτη

20/9/2023

6.00 μ.μ.

"Αστική Ποδηλατική Δράση στο Κέντρο της Τρίπολης"

Μια συναρπαστική ποδηλατική δράση ακριβώς στην καρδιά της Τρίπολης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Ο Δήμος Τρίπολης, σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Σ. (Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Τρίπολης) και τους ποδηλατικούς ομίλους προσκαλούν όλους να λάβουν μέρος σε έναν ποδηλατικό γύρο της πόλης. Είτε είστε κάτοχος ποδηλάτου βουνού είτε οποιουδήποτε άλλου τύπου ποδηλάτου, αυτή η εκδήλωση είναι για εσάς!

Ημερομηνία: Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Ώρα: 06:00 μ.μ.

Τοποθεσία: Κέντρο της Τρίπολης

Τα κυριότερα σημεία της εκδήλωσης:

1. Εξερευνήστε την πόλη με ποδήλατο

Ανακαλύψτε το κέντρο της Τρίπολης από μια μοναδική οπτική γωνία. Η ποδηλατική μας ξενάγηση θα σας οδηγήσει σε ένα γραφικό ταξίδι στους ιστορικούς δρόμους της πόλης, τα πολιτιστικά ορόσημα και τους χώρους πρασίνου. Αυτή η εκδήλωση καλωσορίζει ποδηλάτες όλων των επιπέδων και τύπων ποδηλάτων, ενθαρρύνοντας τη συμπερίληψη και το κοινοτικό πνεύμα.

Διαδρομή: Πλ. Πετρινού - Τάσσου Σεχιώτη - Πλ. Άρεως - Παπαρηγοπούλου - Λέσχη Αξιωματικών - Καλαβρύτων - Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Τρίπολης - Αγ. Γεώργιος - Καραϊσκάκη - Πλ. Αγ. Βαρβάρας - Οπλ. Σεχιώτη - Καλαβρύτων - Εθνικής Αντιστάσεως - Πλ. Πετρινού.

2.Τιμητικό βραβείο στη δεσποινίδα Νίκη Φριτζήλα

Θα απονείμουμε ένα τιμητικό βραβείο δεσποινίδα Νίκη Φριτζήλα, αναγνωρίζοντας τη συμβολή της στην προώθηση της ποδηλασίας και της αειφορίας στην πόλη μας.

Κλείσιμο δρόμων για ασφάλεια

Για να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων, ορισμένοι δρόμοι στην περιοχή θα κλείσουν προσωρινά.

Πέμπτη

21/9/2023

10:00 π.μ.

Μετακινούμαι Βιώσιμα - EuropeDirect

Ενημερωτική δράση και περίπατος για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας ώστε οι πόλεις να γίνουν πιο ασφαλείς, πιο πράσινες, πιο συμμετοχικές και πιο προσβάσιμες για όλους.

Ημερομηνία: Πέμπτη 21Σεπτεμβρίου 2023

Ώρα: 10:00 π.μ.

Τοποθεσία - Αφετηρία Περιπάτου: Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου " ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ " , Νεομάρτυρος Παύλου 2, Τρίπολη.

Παρασκευή

22/9/2023

05:00 μ.μ. - 06:0 μ.μ.

«Διαδραστικά παιχνίδια για το περιβάλλον και την εξοικονόμηση ενέργειας στην καρδιά της Τρίπολης»

Περιγραφή εκδήλωσης:

Ένα συναρπαστικό και διαδραστικό εργαστήριο που επικεντρώνεται στην εξοικονόμηση ενέργειας. Εξερευνήστε το συναρπαστικό κόσμο της εξοικονόμησης ενέργειας και της βιωσιμότητας. Μάθετε πώς μικρές αλλαγές στην καθημερινή μας ζωή μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην ενεργειακή απόδοση.

Ημερομηνία: Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Ώρα: 05:00μ.μ. - 06:00 μ.μ.

Τοποθεσία: Πλατεία Πετρινού

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις