ΣΚΑΛΑ. Στη Λακωνία θα βρεθεί την ερχόμενη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, καθώς θα παραστεί στην έναρξη λειτουργίας της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στην Σκάλα.

Προώθηση στην ανακύκλωση

«Πλέον ολοκληρώθηκαν και οι τρεις μονάδες επεξεργασίας που προβλέπονται στην ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης» σημείωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, τονίζοντας ότι πλέον θα πρέπει να δοθεί βάρος στην προώθηση της ανακύκλωσης.

Αποκατάσταση των ΧΑΔΑ

«Νιώθω εξαιρετική χαρά και ικανοποίηση για το γεγονός ότι πλέον λειτουργεί και η τρίτη μονάδα που προέβλεπε ο σχεδιασμός της κεντρικής διαχείρισης, με αποτέλεσμα η Λακωνία να έχει πια την δυνατότητα να διαχειρίζεται τα απορρίμματα των δήμων της» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Π. Νίκας, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι η Περιφέρεια θα αναλάβει και τη μελέτη για την αποκατάσταση των ανενεργών ΧΑΔΑ.

Διέξοδος για τους δήμους της Λακωνίας

Την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινά η σταδιακή λειτουργία της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στην περιοχή της Σκάλας, στη Λακωνία. Η μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην Σκάλα, είναι η τρίτη και τελευταία που προβλέπεται από την ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης και η οποία, σύμφωνα με τον ισχύοντα ΠΕΣΔΑ, θα εξυπηρετεί τους δήμους της Λακωνίας. Σημειώνεται ότι οι δήμοι της Λακωνίας για περίπου ένα μήνα δεν θα καταβάλουν αντίτιμο για την διάθεση των απορριμμάτων τους στην πιο πάνω μονάδα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις