ΣΠΑΡΤΗ. Ημερίδα με θέμα «Πώς η Σπάρτη θα γίνει μια έξυπνη πόλη» διοργανώνει ο συνδυασμός «Σπάρτη Μπροστά» της υποψήφιας δημάρχου Σπάρτης Τασίας Κανελλοπούλου. Θα γίνει συζήτηση για τις υποδομές και τις εφαρμογές που απαιτούνται ώστε ο Δήμος Σπάρτης να αποκτήσει λειτουργίες έξυπνης πόλης και για τις προτεραιότητες που υπάρχουν με βάση τις ανάγκες του Δήμου Σπάρτης .

Οι άξονες εφαρμογής

Οι υποδομές μιας έξυπνης πόλης και οι παραγόμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και στην τοπική ανάπτυξη. Η «έξυπνη πόλη» έχει εφαρμογή σε πολλούς άξονες της καθημερινότητας του πολίτη: ενέργεια, περιβάλλον, απορρίμματα, στάθμευση, γραφειοκρατία, κλπ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου2023, 6μμ, στην αίθουσα του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος επί του πεζόδρομου της Κλεομβρότου

Ανοιχτή συζήτηση με τους:

  • Πέτρο Γανό, Προϊστάμενο του Τμήματος Σχεδιασμού και Μελετών Ψηφιακών Συστημάτων του Δήμου Πατρέων για θέματα έξυπνης πόλης
  • Λευτέρη Καστανάκη, πρώην ΓΓ του Δήμου Αθήνας, ιδρυτής της Casta Advisors,
  • Παναγιώτη Κρανιδιώτη, Μηχανικό λογισμικού , Σύμβουλο Πληροφορικής
  • Βασίλη Πουλόπουλο, Επ. Καθηγητή, Εργαστήριο Γνώσης και Αβεβαιότητας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Προλογίζει η Τασία Κανελλοπούλου

Την εκδήλωση θα προλογίσει η υποψήφια Δήμαρχος Σπάρτης, Αναστασία Κανελλοπούλου και θα συντονίσει ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό ΣΠΑΡΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ Θεόδωρος Καρούνος (Κοινωνιολογία και Επιστήμη υπολογιστών, Ερευνητής ΕΜΠ). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις