ΠΑΤΡΑ. Tην περίπτωσή του καταγράφει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και αναφέρει πως ο ίδιος βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν την προσφυγή στη δικαιοσύνη, για να πληρωθεί χρηματικό ποσό που του οφείλει ο Δήμος για απαλλοτρίωση οικοπέδου του στην περιοχή Μπεγουλάκι–Μακρυγιάννη με σκοπό την ανέγερση πνευματικού κέντρου.

Ο ίδιος υπολογίζει σε 288.000 ευρώ την οφειλή με βάση την αντικειμενική αξία της περιοχής.

Ο Δήμος αναγνωρίζει την υποχρέωση, αλλά, του ζητά να κάνει αίτηση και να προσκομίσει μια στοίβα εγγράφων, πολλά από τα οποία τα διαθέτει η… δική του υπηρεσία.

Η ιστορία ξεκινά το 1997, όταν ο Δήμος απαλλοτρίωσε ως εισφορά σε γη ποσοστό 63,82% του οικοπέδου, δηλαδή 1.058,8 τ.μ. Τα υπόλοιπα 601,7 τ.μ. έμειναν στον κ. Κορδαλή. Όχι όμως για πολύ, γιατί το 2007 ο Δήμος πήρε και το υπόλοιπο του οικοπέδου λόγω επιπλέον ρυμοτομίας.

Όμως, από τότε μέχρι και σήμερα, δηλαδή μετά από 16 χρόνια, ο ίδιος δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ ως αποζημίωση, για την ολική εισφορά της περιουσίας του, για το πολεοδομικό σχέδιο της περιοχής.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η Διεύθυνση Πολεοδομικού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού, απαντώντας σε εξώδικη διαμαρτυρία του δικηγόρου Γιώργου Καμποσιώρα, αναγνωρίζει ότι ο ιδιοκτήτης έχει καταβάλλει επιπλέον εισφορά σε χρήμα, για 1268,8 τετραγωνικά μέτρα και ότι δικαιούται αποζημίωση, λόγω επιπλέον ρυμοτομίας από εκείνη που αντιστοιχεί στην εισφορά γης, για εδαφικό τμήμα εμβαδού 601,7 τετραγωνικών μέτρων.

Η υπηρεσία όμως, για να προχωρήσει τις διαδικασίες καταχώρησης της πράξης στο κτηματολόγιο και να γίνει η πληρωμή του, του ζητά να καταθέσει αίτηση και να τρέξει να βρει και να προσκομίσει πλήθος εγγράφων που διαθέτει η ίδια η υπηρεσία.

Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, η διευθύντρια διαχείρισης προσόδων και δημοτικής περιουσίας, ζητά ενημέρωση για την ύπαρξη βεβαιωμένων οφειλών.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις