ΠΥΡΓΟΣ. Να αναγνωριστούν και να ενσωματωθούν στην κύρια σύνταξή του, τα ένσημα τα οποία έχει δουλέψει από ΙΚΑ και ΝΑΤ, αναμένει εδώ και τρία χρόνια συνταξιούχος αγρότης από το Χειμαδιό, ο οποίος μέχρι σήμερα λαμβάνει το ποσό της τάξης των 345 ευρώ ως προσωρινή σύνταξη από τον ΟΓΑ.

Όπως εξήγησε στην εφ. «Πατρίς», ο συνταξιούχος αγρότης, Χαράλαμπος Ευσταθίου πριν από τρία χρόνια κατέθεσε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να εκδοθεί η σύνταξή του, από τον ΟΓΑ. Σε αυτή την σύνταξη έπρεπε να προσμετρηθούν και τα ένσημα που είχε από το ΙΚΑ και το ΝΑΤ. Πρόκειται για 6 μήνες ένσημα από το ΙΚΑ και 17,5 μήνες ένσημα από το ΝΑΤ. Τα ένσημα όμως του ΙΚΑ φαίνεται πως έχουν χαθεί, με αποτέλεσμα η υπηρεσία να μην αναγνωρίζει τους μήνες εργασίας.

Με δεδομένο αυτό, ο συνταξιούχος αγρότης παραμένει εδώ και τρία χρόνια με προσωρινή σύνταξη τα 345 ευρώ αφού ούτε τα ένσημα του ΝΑΤ – παρά το γεγονός ότι έχουν αναγνωρισθεί – έχουν προσμετρηθεί στην κύρια σύνταξη.

«Ήμουν κατά κύριο επάγγελμα αγρότης, δεν χρωστάω ούτε ένα ευρώ αλλά πριν μπω στον ΟΓΑ, διέθετα 113 μεροκάματα ΙΚΑ (περίπου έξι μήνες) και 17,5 μήνες ΝΑΤ. Το ΝΑΤ έχει αναγνωριστεί όμως με πολεμούν εδώ και τρία χρόνια για μια σύνταξη του ΟΓΑ, επειδή δεν μπορούν να βρουν τα ένσημα του ΙΚΑ», αναφέρει με αγανάκτηση ο κ. Ευσταθίου.

«Έχω καταθέσει αίτημα πριν από τρία χρόνια», συνεχίζει «και αυτή την στιγμή λαμβάνω προσωρινή σύνταξη 345 ευρώ με την αύξηση που έγινε. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ υπάρχουν κανονικά καταγεγραμμένες οι ημερομηνίες που εργάστηκα τα μεροκάματα για το ΙΚΑ, μου αναφέρουν στην υπηρεσία ότι δεν υπάρχουν ένσημα».

Να αρθεί η αδικία

Ο κ. Ευσταθίου, τόνισε ότι μπορεί το ποσό που θα εκδοθεί από το ΙΚΑ να μην είναι μεγάλο, ωστόσο ζητά να αρθεί η αδικία εις βάρος του, από τη στιγμή δε που υπάρχουν αποδεδειγμένα – σύμφωνα με τον ίδιο – τα έγγραφα που πιστοποιούν ότι έχει εργαστεί έξι μήνες περίπου με ένσημα ΙΚΑ.

«Αυτό θεωρώ ότι είναι άδικο. Μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει το ποσό που δικαιούμαι από το ΝΑΤ που είναι περίπου 56 ευρώ και επίσης την σύνταξη από το ΙΚΑ, καθώς αγνοούν τα 113 μεροκάματα – δεν βρίσκουν τα ένσημα. Το επιτελικό κράτος και το ΕΦΚΑ δεν μπορούν να μου βγάλουν μια σύνταξη για τα μεροκάματα που έχω δουλέψει 6 μήνες περίπου με ένσημα ΙΚΑ και 17,5 μήνες περίπου με ένσημα ΝΑΤ», επισημαίνει ενώ σχολίασε ότι για το ζήτημα αυτό θα απευθυνθεί και σε εργατολόγο προκειμένου να βρει το δίκιο του.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις