ΣΠΑΡΤΗ. Τα χωριά Λευκόχωμα, Τραπεζοντή, Παλαιοπαναγιά και Ανώγεια , επισκέφθηκε στις 21.9.2023, η υποψήφια Δήμαρχος Σπάρτης Αναστασία Κανελλοπούλου και συναντήθηκε με τους κατοίκους των χωριών.

Παραβατικότητα

Στο Λευκόχωμα συζητήθηκαν κυρίως τα προβλήματα της αγροτικής παραγωγής ενώ στην Τραπεζοντή το κύριο θέμα ήταν το πρόβλημα της παραβατικότητας. Η Παλαιοπαναγιά και τα Ανώγεια , οικισμοί δυναμικοί και ενδιαφέροντες, συγκρατούν ακόμα τον πληθυσμό τους και αποτελούν τα αγροτικά κέντρα της ευρύτερης περιοχής. Το θέμα της παραβατικότητας για τις περιοχές αυτές του Δήμου Σπάρτης είναι ένα χρονίζον θέμα, άλυτο και διογκούμενο για πολλές δεκαετίες. Οι κάτοικοι της περιοχής αισθάνονται ότι δεν υπάρχει ελπίδα να λυθεί και να μπορέσουν να ζήσουν με αίσθημα ασφάλειας στο σπίτι τους.

Σχέδιο δράσης

Όπως ανέφερε Τασία Κανελλοπούλου «η λύση αυτού του θέματος δεν μπορεί να είναι μόνον η κατασταλτική επέμβαση της αστυνομίας. Το πρόβλημα έχει πολλές πλευρές και πολλαπλές πρέπει να είναι και οι υπηρεσίες που πρέπει να συνεργαστούν για την λύση του. Μέχρι σήμερα η επιδοματική πολιτική απέναντι στις ομάδες που λειτουργούν παραβατικά δεν έχει αποφέρει αποτελέσματα , διότι δεν υπήρξε κοινωνική ενσωμάτωση και ομαλή ένταξη στην εκπαίδευση και γενικά στις λειτουργίες της κοινωνίας. Αυτό που θα χρειαστεί για να αντιμετωπισθεί το ζήτημα αποτελεσματικά και τελεσίδικα είναι ένα σχέδιο δράσης , το οποίο θα εφαρμοστεί με σύστημα και με επιμονή , διότι ίσως το πρόβλημα της παραβατικότητας είναι από τα πιο δύσκολα του Δήμου μας».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις