ΟΛΥΜΠΙΑ. Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, απηύθυνε έναν ξεχωριστό χαιρετισμό κατά την έναρξη των εργασιών του Olympia Forum IV, που διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», και διεξάγεται από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Είναι τιμή μου ως πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας να υποδέχομαι στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις μας για άλλη μία φορά το Olympia Forum, τη σημαντική αυτή εκδήλωση η καθιέρωση της οποίας οφείλεται στον Λευτέρη Βαρουξή. Η προώθηση ιδεών που ενισχύουν την Ελληνική περιφέρεια και αποτελεί μέλημα όλων μας γιατί έτσι ενδυναμώνεται και η πίστη ότι το μέλλον της χώρας μας στηρίζεται μόνο στην αναβάθμιση της, σε όλα τα επίπεδα ενδιαφέροντος και στην κατεύθυνση αυτή το Olympia Forum, μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα από μία επιφανειακή καταγραφή διαπιστώσεων, όπως συμβαίνει συνήθως στα περισσότερα συνεδρία.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία ως μοναδικός παγκόσμιος θεσμός ολυμπιακής παιδείας με έδρα την Αρχαία Ολυμπία δεν έχει ασφαλώς τη δύναμη και τον τρόπο να επηρεάσει την αναβάθμιση της περιοχής αυτής, μπορεί όμως να διατυπώσει κάποιες σκέψεις ως τροφή για επεξεργασία από τους ειδικούς. Την Αρχαία Ολυμπία, με τη δική της αποκλειστική ταυτότητα και το δικό της brand name, ένα brand name που δεν θα έχει ως στόχο την αύξηση των ημερήσιων τουριστικών επισκέψεων που γίνεται συνήθως από τους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων αλλά την προώθηση ενός μεγαλύτερου σχεδιασμού προσέλκυσης επισκεπτών που θα διαμείνουν στην περιοχή περισσότερες ημέρες συνδυάζοντας την επίσκεψή στους αρχαιολογικούς χώρους με άλλες δράσεις.

Η ξεχωριστή αυτή ταυτότητα θα πρέπει να προωθηθεί σε κάθε άκρη της γης, σε κάθε ενδιαφερόμενο, ενώ ήδη μελετάμε την πιθανότητα να συνδυαστεί η αφή της φλόγας, με μία μεγάλη διεθνή εκδήλωση αθλητικού ή επιστημονικού περιεχομένου στο πλαίσιο της εξέλιξης του ολυμπιακού κινήματος. Ακόμη σχεδιάζουμε την οργάνωση ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές από όλο τον κόσμο ώστε να αποτελέσει η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία επιστημονικό κόμβο μάθησης και εμπειρίας και τέλος τη δημιουργία ενός διεθνούς προπτυχιακού προγράμματος ολυμπιακών σπουδών που θα εμπλουτίσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της χώρας μας.

Ήδη το υπουργείο Παιδείας έχει συμφωνήσει επί της αρχής και είμαι σίγουρος πως όλα τα παραπάνω θα ενισχυθούν αφάνταστα με την κατασκευή του οδικού άξονα της Πατρών - Πύργου - Ολυμπίας. Γιατί εξακολουθώ να ελπίζω πως ο δρόμος θα φτάσει μέχρι την Ολυμπία. Ας κάνουμε την Ηλεία κέντρο του κόσμου.»

Όλοι οι επιβεβαιωμένοι ομιλητές, το πρόγραμμα του Φόρουμ και περισσότερες πληροφορίες στο https://olympiaforum.gr/

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις