ΛΑΚΩΝΙΑ. Νέα Αναφορά, αυτήν τη φορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, υπέβαλε ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός. Όπως αναφέρει ο βουλευτής λαμβάνει πολλά ερωτήματα, από παλαιούς βιοκαλλιεργητές.

Η Λακωνία είναι από τους πρωτοπόρους νομούς στη βιολογική γεωργία, με παραγωγούς να αριθμούν ακόμη και 25 χρόνια σε αυτήν, υπογραμμίζει ο κ. Κρητικός, προσθέτοντας: «Επιπλέον, 10 νομοί της χώρας μας συγκεντρώνουν το 64% των βιοκαλλιεργειών με πρώτους σε στρέμματα κατά σειρά, τους νομούς Λακωνίας, Λέσβου, Αχαΐας».

Αφορμή για την υποβολή της Αναφοράς ήταν η επιστολή Λάκωνα βιοκαλλιεργητή με παραλήπτη τον κ. βουλευτή, στο περιεχόμενο της οποίας συνοψίζονται τα θέματα που θέτουν βιοκαλλιεργητές, οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο παραπάνω καθεστώς. Ειδικότερα, τα ερωτήματα άπτονται της δυνατότητας ένταξης σε νέο κύκλο επιδοτούμενων προγραμμάτων, καθώς και του προσδιορισμού του ύψος της στρεμματικής ενίσχυσης.

«Συνολικά, πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη βήματα, καθώς σε σύγκριση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες βρισκόμαστε ακόμη πίσω στο ποσοστό των εκτάσεων βιολογικής καλλιέργειας. Γι’ αυτό οφείλουμε την πράξη να στηρίζουμε και ενθαρρύνουμε τους παραγωγούς μας, ώστε να ασχοληθούν με τη βιοκαλλιέργεια», καταλήγει ο βουλευτής Λακωνίας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις