ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο βουλευτής Λακωνίας, Θανάσης Δαβάκης, συναντήθηκε πρόσφατα με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη. Η συνάντηση επικεντρώθηκε στην καλύτερη τουριστική προβολή κάποιων αρχαιολογικών χώρων της Λακωνίας, οι οποίοι παρά την αρχαιολογική αποκατάσταση και ανάδειξή τους, δεν παρουσιάζουν έντονη επισκεψιμότητα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Γεράκι.

Μετά τη συνάντηση ο Θανάσης Δαβάκης είπε:

«Συναντήθηκα με την υπουργό Τουρισμού και καλή φίλη Όλγα Κεφαλογιάννη, για να δούμε το πώς θα μπορέσουν να προβληθούν καλύτερα εκείνοι οι αρχαιολογικοί χώροι, οι οποίοι παρά την εξαιρετική αποκατάστασή τους από το Υπουργείο Πολιτισμού και τις αρχαιολογικές υπηρεσίες -με δαπάνες «σεβαστών» ποσών- δεν παρουσιάζουν την επισκεψιμότητα που αντιστοιχεί στο μέγεθός τους.

Ανέφερα μάλιστα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον αρχαιολογικό χώρο του Γερακίου, ο οποίος ενώ βρίσκεται ακριβώς ανάμεσα στα δύο εμβληματικά μνημεία της Λακωνίας, τον Μυστρά και τη Μονεμβάσια, δεν έχει το ίδιο τουριστικό ενδιαφέρον με αυτά.

Για τον λόγο αυτό της ζήτησα να υπάρξει στοχευμένη πολιτική ανάδειξης και προβολής τέτοιων περιπτώσεων, όπως το Γεράκι.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη δεσμεύθηκε να αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, για την τουριστική προβολή του Κάστρου του Γερακίου, αλλά και για τη συνολική ανάδειξη της Λακωνίας, της οποίας -όπως είπε- οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μνημεία και το φυσικό περιβάλλον της, την καθιστούν ιδανικό τουριστικό προορισμό.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις