ΑΜΑΛΙΑΔΑ. Το μοιρολόι της τραγικής μάνας για το χαμό του παιδιού της, που ακουγόταν χθες στη συνοικία του Παπακαυκά στην Αμαλιάδα, λύγισε ακόμα και τους πιο δυνατούς… Ο γιος της «έσβησε» μόλις στα 31 του χρόνια μετά από ηλεκτροπληξία.

Όλα έγιναν χθες το πρωί. Ο αδικοχαμένος Ντίνος Καραγκιόζης, σύμφωνα και με τους αυτόπτες μάρτυρες, κεραυνοβολήθηκε, όταν έπεσε μέσα σε μια τάφρο που είχε ανοιχτεί για να πραγματοποιηθούν από εργολάβους του δήμου εργασίες για αποχέτευση, και ακούμπησε κάποια καλώδια που υπήρχαν μέσα στο λάκκο, στην προσπάθειά του να κρατηθεί από κάπου. Ο θάνατός του, ήταν ακαριαίος.

Ο άτυχος νεαρός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας… Ήταν όμως πολύ αργά, καθώς εκεί οι γιατροί, απλά διαπίστωσαν το θάνατό του.



Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν έξω από το τμήμα των επειγόντων περιστατικών, θύμιζαν κάτι από αρχαία τραγωδία… Οι δικοί του άνθρωποι συγκεντρώθηκαν εκεί κι αρνούνταν να πιστέψουν ότι ο Ντίνος, έφυγε για το αιώνιο ταξίδι…

Ο πατέρας του άτυχου Ντίνου, ο κύριος Δημήτρης, μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς», συντετριμμένος, ζητά δικαίωση για τον αδόκητο χαμό του παιδιού του… «Είναι δέκα ημέρες εδώ που έχουν σκάψει και άφησαν εκτεθειμένο το καλώδιο και έπεσε μέσα ο γιος μου… και αυτή τη στιγμή, ο γιος μου, δεν υπάρχει. Ζητάμε δικαιοσύνη… Αν δεν δικαιωθεί ο γιος μου, θα τον δικαιώσω εγώ μόνος μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οικογενειάρχης, άνθρωπος του μεροκάματου ο 32χρονος Ντίνος, που προσπαθούσε με κάθε τρόπο να τα φέρει βόλτα για να βγάλει τα προς το ζειν… Δύο παιδάκια, 3 και 10 ετών περιμένουν ακόμα το μπαμπά τους να γυρίσει σπίτι… Κανείς δεν είναι σε θέση να πιστέψει ότι ο Ντίνος δεν θα τα αγκαλιάσει ποτέ ξανά.

Η Παναγιώτα Αναστασίου, γειτόνισσα του άτυχου νέου, με δάκρυα στα μάτια είπε ότι «…χάθηκε ένα παιδί μάλαμα… Γιατί να γίνει αυτό το κακό; Αν δεν υπήρχε αυτή η τρύπα εδώ, δεν θα είχε συμβεί τίποτα. Ο Ντίνος, θα ήταν τώρα στην οικογένειά του, στα παιδάκια του… Μεροκαματιάρης άνθρωπος ήταν… και έτυχε η ατυχία σήμερα να μην πάει στη δουλειά λόγω της βροχής».

Ο πρόεδρος της συνοικίας του Παπακαυκά, ο κύριος Γεώργιος Πιλαφτσής, περιέγραψε μιλώντας στην «Π» τα όσα τραγικά σημειώθηκαν χθες. «Σε εκείνο το σημείο, έχουν σκάψει για να φτιάξουν μια αποχέτευση. Όπως έσκαψαν, έκοψαν τα καλώδια τα οποία έμειναν γυμνά. Με τη βροχή ο λάκκος γέμισε νερό και περνώντας το παιδί από εκεί γλίστρησε, έπεσε στο νερό και στην προσπάθειά του να κρατηθεί έπιασε τα γυμνά καλώδια και έπαθε ηλεκτροπληξία».

Ολόκληρη η συνοικία του Παπακαυκά στην Αμαλιάδα, έχει βυθιστεί στο πένθος… Οι ίδιοι δηλώνουν… ξεχασμένοι και νιώθουν παιδιά ενός… κατώτερου θεού. «Είμαστε μια κοινωνία που προσφέρουμε αλλά μας υποβαθμίζουν, πρώτα οι κάτοικοι και μετά η δημοτική αρχή… Θα ήθελα να βάλουν επιτέλους μια τάξη», είπε ο κύριος Ιωάννης Δεμερτζής.

Η εφημερίδα «Πατρίς» απευθύνθηκε για το τραγικό αυτό περιστατικό και στον δήμαρχο της Ήλιδας, Γιάννη Λυμπέρη ο οποίος δήλωσε ότι «…είμαστε συγκλονισμένοι από το θάνατο του συμπολίτη μας, συμπαραστεκόμαστε στην οικογένειά του και ιδιαίτερα στα μικρά παιδάκια του. Θα περιμένουμε τη νεκροψία-νεκροτομή για να ρίξει φως στα αίτια του θανάτου και θα ζητήσουμε από τους αρμόδιους φορείς και τη Δικαιοσύνη να διαλευκάνει την αιτία του συμβάντος. Αυτή τη στιγμή προέχει η συμπαράσταση στην οικογένεια. Εκφράζω για άλλη μία φορά την θλίψη μου, γιατί χάθηκε ένας νέος άνθρωπος».

Σε κάθε περίπτωση, οι αρχές εξετάζουν με προσοχή την υπόθεση για να δουν τι ακριβώς συνέβη, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής, από την ιατροδικαστική υπηρεσία της Πάτρας όπου μεταφέρθηκε για εξέταση η σορός του άτυχου 32χρονου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις