ΣΚΑΛΑ. Ο υποψήφιος δήμαρχος Ευρώτα Ευθύμιος Παπαχρήστου, αν και νεοφώτιστος στην Αυτοδιοίκηση πρωτοπορεί με εξαγγελίες και δεσμεύσεις που είναι τα ζητούμενα σήμερα στην κοινωνία του Δήμου Ευρώτα και όχι μόνο. Θα έλεγε κανείς ότι θυμίζει αρκετά τους προκατόχους του κ.κ. Μπόλλα και Γρυπιώτη που τόλμησαν τομές και «άνοιξαν δρόμους» στον Δήμο Ευρώτα.

Το Notospress ρώτησε τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Παπαχρήστου για δύο από τις δεσμεύσεις του. Σχετικά με την στήριξη της οικογένειας και την πρόσκληση σε Θεσσαλούς εργάτες γης.

«Για να γίνουμε περισσότεροι και πιο ευτυχισμένοι»

«Στα πλαίσια του δημογραφικού προβλήματος και τη στήριξη της οικογένειας με αιχμή τις ευπαθείς ομάδες, τα ΑμΕΑ, τους μαθητές και τους ανέργους νέους δεσμευόμαστε και θεσμοθετούμε:

  • Πάγιο επίδομα γάμου για τα νέα ζευγάρια δημοτών και κατοίκων στο Δήμο μας έως 2000 ευρώ.
  • Πάγιο επίδομα για κάθε νέα γέννηση παιδιών των δημοτών και κατοίκων στα χωριά του Δήμου μας έως 500 ευρώ.
  • Πάγιο μαθητικό επίδομα για τα παιδιά δημοτών και κατοίκων στα χωριά του Δήμου μας έως 150 ευρώ.
  • Θεσμοθέτηση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για τους μαθητές των ευπαθών και αδύναμων οικονομικά οικογενειών.

Τα κοινωνικά επιδόματα για να υποβοηθηθεί το έργο της κοινωνικής υπηρεσίας θα δίνονται με την σύμφωνη γνώμη των Τοπικών Συμβουλίων με υποβολή προτάσεων στην αρχή κάθε έτους και έκτακτα όταν υπάρχουν απρόβλεπτα γεγονότα.

Άμεση λειτουργία με υποβολή μελέτης προς ΕΕΤΑΑ για χρηματοδότηση των υπαρχόντων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης που τα έκλεισαν χωρίς ντροπή. Έτσι στέρησαν από τα παιδιά ευχάριστες ώρες και έστειλαν τους δασκάλους στην ανεργία.

Μελέτη για την λειτουργία των τριών νέων δομών σε Γεράκι, Δαφνί και των ΑμΕΑ στην Σκάλα. Οι ανωτέρω στοχευμένες προτάσεις είναι υλοποιήσιμες και οικονομικά εφαρμόσιμες.

Άλλοι δήμοι τα έχουν πράξει πολλά χρόνια πριν. Στο δήμο Ευρώτα η τωρινή Δημοτική αρχή έχει άλλες προτεραιότητες που έφερε την στασιμότητα στην περιοχή μας σε σχέση με την αναπτυξιακή πορεία των άλλων Δήμων της Λακωνίας».

Πρόσκληση για εργασία σε Θεσσαλούς πλημμυροπαθείς στον Δήμο Ευρώτα

«Με σεμνότητα και ταπεινότητα προτείνω προς την ΚΕΔΕ, την ΠΕΔ Πελοποννήσου και τα συναρμόδια Υπουργεία πρόταση για πρόσκληση για εργάτες γης σε Θεσσαλούς πλημμυροπαθείς που επιθυμούν να εργαστούν στην περιοχή του Δήμου Ευρώτα.

Είναι συγκινητική η συμβολή όλων των φορέων και των απλών πολιτών για βοήθεια και αλληλεγγύη προς τους πληγέντες συνανθρώπους μας. Όμως όση βοήθεια και αν σταλεί σε είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμό δεν μπορούν να λύσουν τα ζωτικά προβλήματα της καθημερινότητας, της στέγης και του βιοπορισμού των πληγέντων.

Με συγκροτημένη προετοιμασία και με την αρωγή της Πολιτείας θα επιχειρήσουμε να δώσουμε σε όσους επιθυμούν εργασία στα πλαίσια του κύκλου των παραγωγικών εργασιών ώστε να διαμορφώσουμε την ευπρεπή διαβίωσης τους.

Οι εργασιακοί όροι της πρόσκλησης περιλαμβάνουν δύο βασικές εγγυήσεις εκ μέρους της Πολιτείας.

  • Την επιδότηση του ενοικίου
  • Την επιδότηση του μισού (50%) του εργοσήμου. Εκτός του Δήμου Ευρώτα απαιτείται η συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Π.Ε Λακωνίας), των Βουλευτών και του Επιμελητηρίου της Λακωνίας.

Στις δύσκολες εποχές δεν μπορούμε πλέον να ζητάμε μετακλήσεις εργατών από τρίτες χώρες και να μην ανοίγουμε την αγκαλιά μας στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας με θεσμική πρόσκληση για εργασία. Είναι η ώρα της έμπρακτης αλληλεγγύης και όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε συντονισμένα όσους πληγέντες – πλημμυροπαθείς Θεσσαλούς θέλουν να εργαστούν στο Δήμο Ευρώτα».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις