ΛΑΚΩΝΙΑ. Νέα ερώτηση κατέθεσε την περασμένη Δευτέρα, ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός, με αποδέκτες τους κ.κ. Πιερρακάκη και Χατζηδάκη, αναφορικά με τις μετεγγραφές του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024.

Ο κ. Κρητικός εξηγεί σχετικά: «Λαμβάνω μηνύματα συμπολιτών μου, τα παιδιά των οποίων πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ιδρύματα εκτός του τόπου διαμονής της οικογένειας», σημειώνει και προσθέτει: «Οι προσπάθειες και οι κόποι ετών ανταμείφθηκαν, όμως η κάλυψη των φοιτητικών αναγκών αποτελούν διαχρονική πηγή άγχους για τους γονείς. Άγχος, που επιτείνεται όταν οι γονείς καλούνται ν' ανταποκριθούν στα έξοδα άνω του ενός φοιτητικού σπιτιού».

Αναμένοντας την έκδοση της εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, στην Ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό, καθώς και τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, ο βουλευτής Λακωνίας εστιάζει στο οικονομικό κριτήριο βάσει και του οποίου μοριοδοτούνται οι αιτήσεις: «Υπογράμμισα την αναγκαιότητα αύξησης του κατά κεφαλήν εισοδήματος, ειδικά για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, εξηγώντας συγχρόνως αναλυτικά το διαμορφούμενο πλαίσιο», διευκρινίζει και καταλήγει πως «η ενεργειακή και πληθωριστική πίεση που δέχεται η ελληνική οικονομία, απόρροια της παγκόσμιας πληθωριστικής κρίσης, δυσκολεύει σημαντικά τα νοικοκυριά, παρά το μείγμα πολιτικών που η Κυβέρνηση εφαρμόζει συστηματικά για την ανάσχεσή της».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις