ΣΠΑΡΤΗ. Τους Βουτιάνους, τον Θεολόγο, την Κονιδίτσα και την Σελλασία επισκέφθηκε η υποψήφια Δήμαρχος Σπάρτης Αναστασία Κανελλοπούλου και συζήτησε με τους κατοίκους των χωριών.

«Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στην καταγόμενη από τα χωριά του Οινούντα υποψήφια, οι κάτοικοι της περιοχής» αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση.

Η Τασία Κανελλοπούλου αφού συζήτησε τα προβλήματα της περιοχής με τους κατοίκους, επικέντρωσε την συζήτηση στο καυτό θέμα των κατοίκων που είναι η άρδευση του πρώην δήμου Οινούντος από το υπό εξέλιξη Φράγμα της Κελεφίνας.

Η κ. Κανελλοπούλου εξήγησε ότι μετά από αγώνα πολλών ετών ήδη από το 2018 μια ομάδα δημοτών με την συστηματική βοήθεια του κ Σταύρου Καλαβρυτινού και του κ Γιάννη Δημαρά και υπό την δική της καθοδήγηση, προχώρησαν στην διεκδίκηση του δικαιώματος άρδευσης από το Φράγμα και σχεδόν σήμερα το έχουν πετύχει. Απαιτείται ακόμα αρκετή προσπάθεια , αλλά τα μηνύματα είναι αισιόδοξα.

Εξήγησε η κ Κανελλοπούλου πώς συνέβαλε με τους συνεργάτες της στην ανάδειξη και χρηματοδότηση του Φράγματος και υποσχέθηκε ότι θα αγωνισθεί μέχρι τα χωριά να πάρουν το νερό που δικαιούνται.

Η κ Κανελλοπούλου δεσμεύτηκε ότι γι’ αυτήν, που κατάγεται από αγροτική περιοχή, οι υποδομές σε αγροτικούς δρόμους και σε υδραυλικά έργα για την άρδευση θα είναι προτεραιότητα.

Σε όλα τα χωριά εκφράστηκε η αγωνία εκ μέρους των κατοίκων για τις εξελίξεις στον Δήμο Σπάρτης και ιδιαίτερα για την άσχημη τροπή των πραγμάτων στην πρωτεύουσα του Δήμου.

Η κ Κανελλοπούλου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα σύνδεσης του κόμβου των Βρεσθένων με την Εθνική οδό Λεύκτρου Σπάρτης και την ανακούφιση των χωριών Κονιδίτσας και Σελλασίας από την κυκλοφορία κατά τους θερινούς κυρίως μήνες.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις