Γράφει ο Αναστάσιος Κοσμάς*

ΣΠΑΡΤΗ. Κατόπιν αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων εντολέων μας, κατοίκων της πόλης της Σπάρτης Ν. Λακωνίας και με δικαστικές ενέργειες του Δικηγορικού γραφείου μας, εξεδόθη την 29-9-2023 η υπ' αρ. 161/2023 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σπάρτης σύμφωνα με την οποία διατάχθηκε η άμεση διακοπή λειτουργίας κεραιών κινητής τηλεφωνίας (κεραιοδιατάξεις μετά των μηχανημάτων) και η απομάκρυνσή τους(εντός 30 ημερών από τη δημοσίευσή της) που τοποθετήθηκαν και άρχισαν να λειτουργούν, από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στο κεντρικό ιστό της πόλης της Σπάρτης (επί της οδού Λεωνίδου αρ. 46 ), καθώς κρίθηκε ότι η εγκατάσταση και λειτουργία αυτών των κεραιών παραβιάζει ευθέως την Ευρωπαϊκή Αρχή της Προφύλαξης και υφίσταται άμεσος κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων της περιοχής αλλά και των επισκεπτών χώρων συνάθροισης (Εκκλησία, Δικαστικό Μέγαρο? παιδική χαρά κ.α).

Με τις ενέργειες μας, για ακόμη μια φορά, προστατεύεται η υγεία των κατοίκων της πόλης της Σπάρτης, όπως έχει συμβεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος και είμαστε περήφανοι για αυτό , άλλωστε το λειτούργημα του Δικηγόρου επιβάλλει τέτοιες ενέργειες και εμείς κινούμαστε πάντα προς αυτή τη κατεύθυνση.

Τέλος θα πρέπει να συγχαρούμε ιδιαιτέρως, εκτός όλων των αιτούντων -εντολέων μας που συμμετείχαν στο δικαστικό αγώνα, τη κα ΣΟΦΙΑ ΣΚΟΥΡΟΥ του Χαραλάμπους κάτοικο Σπάρτης η οποία μόχθησε άοκνα για την επιτυχία αυτή, παρέχοντάς μας οποιαδήποτε διαδικαστική βοήθεια χρειαστήκαμε, συμβάλλοντας έτσι στη προστασία της υγείας των κατοίκων της πόλης της Σπάρτης αποδεικνύοντας κυρίως το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της για τη προστασία του δημοσίου συμφέροντος.

(*) Δικηγόρος

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις