ΣΠΑΡΤΗ. Θα μπορούσε να είναι πολύ πιο προβεβλημένη και να κάνει απίστευτο θόρυβο. Γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα όσο λίγοι και απέκτησε μια εμπειρία όχι θεωρητικής ενασχόλησης με τα κοινά αλλά στη μάχιμη καθημερινότητα. Είναι απορίας άξιον το γιατί ενώ δεκάδες υποψήφιοι συνδυασμών, μεταπήδησαν από το ένα στρατόπεδο σε άλλο, το ενδιαφέρον στράφηκε σχεδόν αποκλειστικά στην Γεωργία Δεδεδήμου.

Αντιδήμαρχος Οικονομικών με όσους τίτλους αποφέρει (ή επιφέρει η αρμοδιότητα αυτή), πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, στα Δ.Σ. Νομικών Προσώπων κι Επιτροπών και κυρίως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης. Πρωτεργάτρια και συνεργάτιδα που παρέμεινε στις επάλξεις σχεδόν ως την τελευταία στιγμή. Επιτυχίες, κάτω από την υπογραφή δημάρχου φέρουν και τη δική της. Οι δημότες γνωρίζουν καλά το αν και το γιατί είναι άμεση. Οι πρόεδροι των Κοινοτήτων επίσης έχουν αναπτύξει μοναδική σχέση συνεργασίας. Κάτι ξέρουν περισσότερο… Αξιοποίησε στο βαθμό που μπορούσε τις ευκαιρίες της δημαρχίας Δούκα και ανταπέδωσε με αδιάκοπη εργασία.

Επέλεξε, ως νέο πρόσωπο στην Αυτοδιοίκηση, να συνεργαστεί με νέον φορέα, εκείνον που ιδεολογικά, κοινωνικά και προσωπικά συνδέεται περισσότερο. Αφού ολοκλήρωσε και παρέδωσε στην δημοτική αρχή, ήπια, ήρεμα και εποικοδομητικά, συμμετέχει στο συνδυασμό «Σπάρτη. Νέα Πορεία» με την Ντία Τζανετέα υποψήφια δήμαρχο.

Ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος Σπάρτης, η Γεωργία Δεδεδήμου, πολιτεύεται μεθοδικά, παρακολουθεί την στρατηγική της παράταξης, εκφράζει γνώμη σε τόνο που χρειάζεται και φροντίζει αυτό που λέγεται χρυσή τομή, έλκει δύναμη απ’ έξω, δεν ανακυκλώνει την πιθανή εσωστρέφεια και δηλώνει παρούσα και έτοιμη όσο ποτέ.

Με τη στάση της καταργεί την έννοια - ανάγκη της ποσόστωσης γυναικών, συνεννοείται με μια γυναίκα επικεφαλής και πολλαπλασιάζει δυνάμεις σε δυναμική νίκης. Είναι αυτό που θα λέγαμε: Αυτοδιοίκηση γένους θηλυκού!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις