ΣΠΑΡΤΗ. Τις υπηρεσίες Περιβάλλοντος- Πολιτικής Προστασίας και Καθαριότητας επισκέφθηκε η υποψήφια Δήμαρχος Σπάρτης Αναστασία Κανελλοπούλου και συζήτησε με τους εργαζόμενους τα προβλήματά τους.

Δυσλειτουργίες λόγω συναρμοδιότητας 4 αντιδημάρχων

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση πρόκειται για «ουσιαστικά προβλήματα που άπτονται και του οργανισμού του Δήμου, αλλά και της ανυπαρξίας πρόβλεψης για την πληρωμή συμβασιούχων εργαζομένων, μερικοί από τους οποίους έχουν να πληρωθούν και 4 μήνες». Όπως αναφέρει η Τασία Κανελλοπούλου «διαπιστώσαμε μία υπηρεσία που δυσκολεύεται στην λειτουργία της λόγω της αναφοράς της σε 4 Αντιδημάρχους παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων».

Αποσυντονίζουν την Πολιτική Προστασία

«Μια άρτια οργανωμένη υπηρεσία , όπως η υπηρεσία Πολιτικής προστασίας με σύγχρονο εξοπλισμό και αμεσότητα στα αντανακλαστικά, αντιδρά πολλές φορές στην επιδίωξη πολιτικών προϊσταμένων να την αποσυντονίσουν, παρά τις αντιρρήσεις της αρμόδιας Αντιδημάρχου κ Ζαχαράκη .

Χωρίς τα στοιχειώδη οι εργάτες Καθαριότητας

Πολύ σοβαρά είναι άλλωστε τα προβλήματα των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου λόγω των ελλείψεων σε υλικά ατομικής προστασίας και γάλακτος .Δυσκολίες υπάρχουν με την ανεπάρκεια των χώρων και ζητήματα ασφάλειας τίθενται λόγω συνύπαρξης στους αποθηκευτικούς χώρους εύφλεκτων υλικών με εξοπλισμό και άλλα υλικά .

Αναγκαία η αναθεώρηση του Οργανισμού του Δήμου

Οι διαπιστώσεις μας καταλήγουν στο πραγματικό γεγονός ότι ο Οργανισμός του Δήμου χρειάζεται άμεση αναθεώρηση και ότι η Αντιδημαρχία Οικονομικών θα πρέπει να έχει ως βασική προτεραιότητα στον Προϋπολογισμό του Δήμου τις δαπάνες που αναφέρονται τόσο στην πληρωμή όλων των εργαζομένων , πέραν των μονίμων και των συμβασιούχων και όσων αμείβονται με προσωρινές διαταγές πληρωμής, όσο και στην τακτοποίηση όλων των δαπανών που συνδέονται με την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις