ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης περιόδευσε στις 4/10/2023 στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων ΜΕΑ – ΧΥΤΥ Παλαιόχουνης. Η αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της μονάδας, ενημερώθηκε για την λειτουργία της και τέλος συζήτησε με τους εργαζόμενους. Στην αντιπροσωπία συμμετείχαν: ο Νίκος Κουτουμάνος, υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Νίκος Γόντικας Περιφερειακός Σύμβουλος, Κώστας Ρεϊτζόπουλος υποψήφιος Δήμαρχος Οιχαλίας και ο Χρήστος Κυριακόπουλος Πρόεδρος ΤΚ Καλλιρρόης.

Δηλώσεις Κουτουμάνου και Κυριακόπουλου

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νίκος Κουτουμάνος μετά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της ΤΕΡΝΑ στην Παλαιόχουνη στην Αρκαδία, κάλεσε τα λαϊκά στρώματα της Πελοποννήσου να «στείλουν» τον λογαριασμό των υπέρογκων ανταποδοτικών τελών για την καθαριότητα στον κ. Πτωχό και στον κ. Τατούλη, στους άλλους εκλεκτούς υποψήφιους των αστικών κομμάτων, που ευθύνονται για την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Πελοπόννησο στο μεγάλο κεφάλαιο.

«Την τελευταία δεκαετία οι κυβερνήσεις όλων των αστικών κομμάτων, η περιφερειακή αρχή Νίκα της Ν.Δ που διαδέχθηκε την περιφερειακή αρχή Τατούλη που ξεκίνησε αυτό το έγκλημα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων της Πελοποννήσου, έκαναν ότι μπορούσαν για να έχει μακροχρόνια και εγγυημένη κερδοφορία ο επιχειρηματικός όμιλος, για να κοστίζει χρυσάφι το σκουπίδι, (πλαστά συμβόλαια, ιδιωτική χωροθέτηση, επίταξη χωραφιών, ρήτρες ποσότητας και ποιότητας).

Η μόνη φιλολαϊκή διέξοδος είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία και επιστήμη, να γίνεται από ενιαίο κρατικό φορέα που θα ακολουθεί πολιτική μείωσης της παραγωγής απορριμμάτων, ανακύκλωση και διαλογή στη πηγή, κομποστοποίηση και υγειονομική ταφή του υπολείμματος σε χώρους που θα χωροθετούνται αυστηρά με περιβαλλοντικά και επιστημονικά κριτήρια.

Μόνο τότε μπορεί να επιτευχθεί διαχείριση των απορριμμάτων σε όφελος των δημοτών και με σεβασμό στο περιβάλλον, με εργαζόμενους με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα που θα δουλεύουν σε συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ ήταν οι μόνοι που με συνέπεια χρόνια τώρα αντιπάλεψαν αυτές τις επιλογές του κεφαλαίου, θα είναι και αύριο μπροστά στον αγώνα για την απόκρουση των συνεπειών από την πολιτική δημοτικών και περιφερειακών αρχών, που παραδίδει τα πάντα στους ιδιώτες, που λειτουργούν σαν ντίλερς των επιχειρηματικών συμφερόντων».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις