ΣΠΑΡΤΗ. Η ομάδα θεάτρου Φόρουμ Σπάρτης Bol που ιδρύθηκε στην Σπάρτη το 2017 ξεκινά και πάλι τις συναντήσεις της. Η επαφή με την κοινωνία και η συνομιλία μαζί της είναι μια ανάγκη και οι πρακτικές του θεάτρου Φόρουμ μπορούν να βοηθήσουν να την κατακτήσουμε. Έτσι κάθε Πέμπτη στις 21.00 η πόρτα του Πολιτιστικού Σωματείου Σκηνή ανοίγει για να φιλοξενήσει όσους επιθυμούν να διερευνήσουν αυτή την επαφή.

Η ομάδα είναι ανοιχτή και δέχεται νέα μέλη όλο τον Οκτώβρη του 2023. Μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε επιθυμεί να γνωρίσει το θέατρο φόρουμ, είτε έχει θεατρική εμπειρία είτε όχι. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει ακτιβιστικό χαρακτήρα, οπότε η συμμετοχή και το σύνολο των πρακτικών της είναι δωρεάν. «Ελάτε να συνομιλήσουμε μέσα από το θέατρο. Η πόλη μας αξίζει να έχει τη δική της φωνή».

Λίγα λόγια για το θέατρο Φόρουμ

Το Θέατρο Φόρουμ είναι μία θεατρική μέθοδος που γεννήθηκε τη δεκαετία του ’60 στη Βραζιλία με εμπνευστή τον Augusto Boal με σκοπό την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στα κοινά, ανεξαρτήτως προέλευσης, μόρφωσης και κοινωνικής θέσης. Ο Boal πιστεύει ότι θέατρο μπορούν να κάνουν όλοι, γιατί είναι ένας τρόπος έκφρασης έμφυτης στον άνθρωπο. Από τη Βραζιλία διαδόθηκε γρήγορα σε όλη τη Λατινική Αμερική, και στα τέλη της δεκαετίας του ’70 έφτασε και στην Ευρώπη, όπου σήμερα χρησιμεύει ως εργαλείο κοινωνικής παρέμβασης.

Το Θέατρο Φόρουμ τοποθετεί τον θεατή στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της θεατρικής πράξης, καθιστώντας τον πρωταγωνιστή, ούτως ώστε να γίνει πρωταγωνιστής και στην πραγματική του ζωή.

Κάθε Πέμπτη και ώρα 21.00 στο χώρο της Σκηνής Σπάρτης, Κλεομβρότου 53

Email – skinispartis@gmail.com

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις