ΠΑΤΡΑ. Το θρίλερ της Πάτρας με τη βάναυση δολοφονία-καρμπόν μιας 55χρονης γυναίκας ανήμερα του θανάτου της αδελφής της, επτά χρόνια πριν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και στο ίδιο σπίτι κλήθηκαν να διαλευκάνουν οι αστυνομικές αρχές.

Πρωταγωνιστής σύμφωνα με την αστυνομία o εξαρχής μοναδικός ύποπτος, ο 35χρονος γιος και ανιψιός των δολοφονημένων γυναικών. Η 55χρονη, διαζευγμένη και μητέρα δύο παιδιών, βρέθηκε νεκρή στις 27 Ιουλίου 2023 από τον 72χρονο φίλο της που ανησύχησε επειδή δεν απαντούσε στο τηλέφωνο και πήγε στο σπίτι της. Το θέαμα που αντίκρισε του προκάλεσε ισχυρό σοκ.

Όπως αποφάνθηκε ο ιατροδικαστής, η 55χρονη είχε βρει τον θάνατο ένα 24ωρο νωρίτερα. Είχε δεχτεί τρία χτυπήματα στη μετωπιαία χώρα, ένα θλαστικό τραύμα στο πίσω μέρος του κρανίου και αρκετά χτυπήματα στο τριχωτό της κεφαλής. Με λίγα λόγια, το κρανίο της είχε κυριολεκτικά πολτοποιηθεί με πρωτοφανή μανία. Τα θανατηφόρα χτυπήματα είχαν προκληθεί από ένα βαρύ αντικείμενο, ίσως κάποιο ρόπαλο, που όμως δεν βρέθηκε στο σπίτι.

Ακόμη και αστυνομικοί ένιωσαν ανατριχίλα όταν διαπίστωσαν ότι η άτυχη γυναίκα είχε βρει ακριβώς τον ίδιο φριχτό θάνατο με την αδελφή της, μια δολοφονία που μοιάζει με αντίγραφο της προηγούμενης, ακόμη και στην ημερομηνία, ύστερα από ακριβώς επτά χρόνια!

Η 53χρονη αδελφή της, είχε δεχτεί φονική επίθεση με πανομοιότυπο τρόπο στο ίδιο σπίτι, αλλά σε άλλον όροφο, στις 19 Ιουλίου του 2016. Η άτυχη γυναίκα είχε παραμείνει επί μία εβδομάδα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο, αλλά τελικά είχε υποκύψει στις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που είχε υποστεί από ένα βαρύ όργανο και είχε φύγει από τη ζωή στις 27 Ιουλίου!

Ο τότε 28χρονος γιος της και ανιψιός του νέου θύματος, ήταν αυτός που είχε βρει και είχε ειδοποιήσει ασθενοφόρο για να μεταφέρει την αιμόφυρτη μητέρα του στο νοσοκομείο, καθώς και την Αστυνομία. Ωστόσο, είχε δώσει αντικρουόμενες καταθέσεις υποστηρίζοντας πρώτα ότι η 53χρονη έπεσε θύμα ληστείας και αργότερα ότι είχε πάθει ατύχημα στο σπίτι.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών κατάφεραν να λύσουν τον γρίφο με την άγρια δολοφονία της 55χρονης γυναίκας.

Οι υποψίες τους για τον 35χρονο που είχε καταδικαστεί πριν από επτά χρόνια για τη δολοφονία της μητέρας του έγιναν βεβαιότητα όταν τον είδαν από κάμερες να φεύγει από το σπίτι του εγκλήματος μεταμφιεσμένος, φορώντας περούκα, γυαλιά ηλίου, φόρμα εργασίας, γάντια και χειρουργική μάσκα και να πετάει δύο σακούλες σε έναν κοντινό κάδο απορριμμάτων, ο οποίος ερευνήθηκε εξονυχιστικά. Στο 24ωρο που πέρασε ώσπου να αποκαλυφθεί η δολοφονία της άτυχης γυναίκας είχαν περάσει τα απορριμματοφόρα και τον είχαν αδειάσει. Έτσι, το όπλο του εγκλήματος χάθηκε για πάντα.

Η τεχνολογία ήταν αυτή που βοήθησε τους άνδρες της Ασφάλειας Πατρών να φτάσουν στα ίχνη του βασικού υπόπτου και τελικά να του περάσουν χειροπέδες. Ακολούθησαν βήμα προς βήμα το στίγμα από το κινητό του και διαπίστωσαν ότι το απόγευμα της Τετάρτης 26ης Ιουλίου, λίγη ώρα μετά τη δολοφονία της θείας του, επιβιβάστηκε σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ με προορισμό την Κορινθία, έχοντας μαζί του ένα τσαντάκι μέσης και ένα σακίδιο πλάτης. Όταν τον εντόπισαν σε ένα τροχόσπιτο ο ίδιος αρνήθηκε ότι σκότωσε με τόσο βάναυσο τρόπο την 55χρονη θεία του.

Ο 35χρονος αφού απολογήθηκε, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Οικογενειακός φίλος της 55χρονης μίλησε αποκλειστικά στις «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Δείτε το video

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις