ΣΠΑΡΤΗ. Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος σε τακτική της συνεδρίαση στις 9 Οκτωβρίου 2023, εξέλεξε, με εντυπωσιακή πλειοψηφία, Βοηθό Επίσκοπο της Ιεράς Μητροπόλεώς Μονεμβασίας και Σπάρτης, τον μέχρι χθες Πρωτοσύγκελλο, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Θεόφιλο Μαντζαβράκο. Κληρικό που χαρακτηρίζεται, σοβαρός, υπεύθυνος, εργατικός, πιστός, με καθαρή ζωή, αφιλάργυρος και διακριτικός πνευματικός. «Στο διάστημα της κληρικής του ζωής έδωσε εξετάσεις και πήρε άριστα», όπως επιβεβαιώνει ο Προϊστάμενος Μητροπολίτης του κ. Ευστάθιος, ο ιερός κλήρος και ο ευσεβής λαός.

Αυτόν, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και πλειάδας Αρχιερέων, θα χειροτονήσει Αρχιερέα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος, στον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023. Ο όρθρος θα αρχίσει στις 7.00 π.μ, η χειροτονία στις 8.15 περίπου και εν συνεχεία θα τελεσθεί η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Προσκαλούνται όλοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί της Μητροπόλεώς, με επικεφαλής τον ιερό κλήρο και τους άρχοντες, να παραστούν στη χειροτονία του νέου Βοηθού Επισκόπου κ. Θεοφίλου, ο οποίος έλαβε τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Λακεδαιμονίας, «προκειμένου», όπως αναφέρεται «να έχει συναντιλήπτορες τους τρεις Αγίους Επισκόπους Λακεδαιμονίας, δηλαδή τον Άγιο Θεόκλητο τον θαυματουργό και τους Εθνοϊερομάρτυρες, Μητροπολίτη Δέρκων Γρηγόριο τον από Λακεδαιμονίας και Ανανία τον εσχάτως αγιοκαταχθέντα».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις