ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών ο εξαγωγέας ελαιολάδου και άλλων αγροτικών προϊόντων και ιδρυτής της ΑΓΡΟΒΙΜ Ανδρέας Γυφτέας. Μια μοναδική προσωπικότητα που με αγχίνοια, διόραση, αλλά και βαθιά πίστη, προσέφερε σπουδαίο έργο και μοναδική αξία στον κλάδο του ελαιολάδου.

Άρρηκτα συνδεδεμένη με το ελληνικό ελαιόλαδο, η ζωή του οραματιστή Ανδρέα Γυφτέα, που ξεκίνησε από αγρότης αλλά η ανάγκη και το πνεύμα του τον κατεύθυναν στη δημιουργία μιας εκ των μεγαλύτερων εταιρειών ελαιολάδου της χώρας, με τζίρο άνω των 60 εκατ. ευρώ.



Όπως γράφει το agronews.gr, ο αείμνηστος ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα το 1964 από την Καλαμάτα και μέσα από μια γεμάτη περιπέτειες και αξιόλογες επιτυχίες πορεία φεύγει από τη ζωή αφήνοντας παρακαταθήκη στους συνεχιστές του έργου του τη φιλοσοφία, την τεχνογνωσία και τα πολύτιμα εφόδια που έχτισαν την ΑΓΡΟΒΙΜ. Η εταιρεία, ως ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ελληνικού ελαιολάδου θεωρείται θεμέλιος λίθος της σύγχρονης αντίληψης για τον κλάδο, κάτι που καθιστά πρωτοπόρο στο είδος του τον Ανδρέα Γυφτέα.

Η ΑΓΡΟΒΙΜ με έδρα την Καλαμάτα Μεσσηνίας, ιδρύθηκε το 1994, σε συνέχεια της “A. Γυφτέας ΑΕ” η οποία προϋπήρχε από το 1964. Από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της, η εταιρεία επεξεργαζόταν κυρίως ελαιόλαδο από την περιοχή της Καλαμάτας. Μέσα από στρατηγικές επενδύσεις, αύξησε την παραγωγή της, επέκτεινε το φάσμα των προϊόντων της και βελτίωσε τη διεθνή ανταγωνιστικότητά της, παραμένοντας αφοσιωμένη στο αρχικό όραμα του ιδρυτή της: να προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας και παραδοσιακών γεύσεων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις