ΑΡΚΑΔΙΑ. Ο Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Π.Ο.Ε.) κ. Μπένος Παναγιώτης σε ταξίδι του στην Αμερική πραγματοποίησε εθιμοτυπικές συναντήσεις με φορείς και συλλόγους της ομογένειας, καθώς και με οικονομικά επιφανείς Έλληνες της ομογένειας. Επίσης πραγματοποίησε και μια επίσημη συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας Σεβασμιότατο κ. Ελπιδοφόρο.

Μαζί του ήταν η πολιτισμολόγος σύμβουλος πολιτισμού της Π.Ο.Ε. Κ. Διαμαντοπούλου Γεωργία και η κ. Χριστοφοράτου Γαρυφαλιά από την εκκλησία της ομογένειας Saint John’s (Blue Point, New York). Συζητήθηκε το θέμα της ελληνικής παιδείας και της γλώσσας στην ομογένεια της Αμερικής και τις παρεμβάσεις που η Π.Ο.Ε. μπορεί να πραγματοποιήσει στην ελληνική πολιτεία. Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόροςπροσκλήθηκε να παρευρεθεί στο παγκόσμιο συνέδριο Αρκαδικών Ομοσπονδιών που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι 2024 στην Τρίπολη.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Πρόεδρο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής κ. Βουρνά και τον κυβερνήτη της ανατολικής πολιτείας κ. Βουρνά Χρήστο. Παρευρέθηκε στα γραφεία του συλλόγου Αρκάδων της Νέας Υόρκης «Ο Γέρος του Μοριά», όπου μίλησε κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. και συνομίλησε με την Πρόεδρο κ. Σαράφογλου. Προσκλήθηκε σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό της ομογένειας στην Αστόρια COSMOS 91,5 Ν.Υ. από τον δημοσιογράφο κ. Φίλη Δημήτριο.

Ορίστηκε να γίνει το παγκόσμιο συνέδριο των Αρκαδικών Ομοσπονδιών Αμερικής, Αυστραλίας, Ελλάδος και Καναδά το τελευταίο 10ήμεερο του Ιουλίου 2024 στην Τρίπολη. Οι προετοιμασίες θα αρχίσουν από τον επόμενο μήνα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις