ΣΠΑΡΤΗ. Ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας προέβη σε δήλωση μετά την εκλογή νέου δημάρχου Σπάρτης.

«Θερμά συγχαρητήρια στον Μιχάλη Βακαλόπουλο για τη μεγάλη του νίκη!

Πρέπει όλοι να συνδράμουμε τη μεγάλη προσπάθεια που θα καταβάλλει η νέα Δημοτική Αρχή! Φυσικά και εγώ, όποτε και όπως και όπου χρειαστεί! Εύχομαι να βρει ούριους ανέμους! Συγχαρητήρια σε όσους εξελέγησαν Δημοτικοί Σύμβουλοι και καλή συνέχεια σε όσους δεν κατάφεραν να επανεκλεγούν.

Είμαι χαρούμενος και περήφανος για εσάς - τους φίλους που απέκτησα και θα είμαι συνέχεια δίπλα σας - όπως θα είμαι δίπλα και στη Σπάρτη!

Σε πολύ λίγο θα είσαστε πολύ περήφανοι για τη κληρονομιά και το έργο και τη παρακαταθήκη που αφήνουμε πίσω μας!

Η Σπάρτη ήταν μια επαρχιακή πόλη στη σκιά της Καλαμάτας και της Τρίπολης που ζούσε μόνο χάρη στη Δωρική και Παλαιολόγεια κληρονομία της - είτε το παραδεχόμαστε είτε όχι!

Εμείς αναδείξαμε τη σημερινή Σπάρτη (όταν γράφω Σπάρτη εννοώ όλο τον Δήμο) και τη βάλαμε στον Παγκόσμιο Χάρτη!

Με δεκάδες πρωτοβουλίες για τον πολιτισμό, τον τουρισμό, την Αγροτική Ανάπτυξη, τον Αθλητισμό, τα Δημοτικά Έργα και τη Καθημερινότητα!

Πότε η Σπάρτη γνώρισε τέτοια «άνθηση», τέτοια κίνηση στα μαγαζιά, τέτοια πληρότητα στα ξενοδοχεία, τέτοια αύξηση στις επενδύσεις, παρά τη πολυετή οικονομική κρίση;

Φυσικά κάναμε λάθη - σε πολλά μέτωπα της καθημερινότητας μείναμε πίσω, κάποιοι συνεργάτες δεν τράβηξαν όσο θάπρεπε, αλλά αυτονόητα το κύριο βάρος των αστοχιών πέφτει σε μένα!

Όσα κάναμε παρά τα 2+ χρόνια πανδημίας για να ξεφύγουμε από τη μιζέρια και την ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ και παρά το ότι δουλέψαμε χωρίς πάγκο, μόνο με δέκα στους 41 Συμβούλους λόγω του εκλογικού νόμου, και παρά την υποστελέχωση, δεν έχουν ξαναγίνει στη Σπάρτη!

Πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσουμε τον λεπτομερή ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΑΣ που θα κάνει και τους πιο άσχετους να τρίβουν τα μάτια τους!

Όταν ανέλαβα δήμαρχος ήρθαν τα «απορριμματοφόρα» του δήμου στο γραφείο μου και μου άδειασαν δεκάδες εκατοντάδες προβλήματα.

  • Γήπεδα σε κακή κατάσταση,
  • Κλειστό Γυμναστήριο,
  • Παιδικές Χαρές,
  • ηλεκτροφωτισμός,
  • πάρκα,
  • οχήματα του δήμου που δεν είχαν λάστιχα,
  • ούτε ένα πεζοδρόμιο σε υποφερτή κατάσταση
  • ημι-χρεοκοπημένη ΔΕΥΑΣ
  • ΧΑΔΑ
  • σχεδόν ανύπαρκτη Πολιτική Προστασία
  • αγροτικοί δρόμοι χάλια,
  • πολιτιστικές αίθουσες ανύπαρκτες.

Είχαμε να αντιμετωπίσουμε 2+ χρόνια covid (όπου όλες οι κεντρικές υπηρεσίες είχαν ουσιαστικά κλείσει), μακροχρόνιες ταμειακές δυσκολίες, ΔΕΥΑΣ στα πρόθυρα χρεοκοπίας, ελλείψεις σε προσωπικό που να μπορεί να λύνει προβλήματα, κ.α. προβλήματα που και εσείς τα γνωρίζετε!

Οι δημότες, δεν επικρότησαν τις προσπάθειές μας! Άλλοι ίσως δεν ενδιαφέρθηκαν καν να μάθουν τι γίνεται για το καλό της Σπάρτης, των παιδιών και των εγγονών μας. Αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα!

Φίλοι και συνεργάτες: Θα είστε περήφανοι που συνεργαστήκαμε μαζί και βγάλαμε τόση δουλειά και τόσα έργα!! Σας ευχαριστώ όλους που στηρίξατε τις μεγάλες μας προσπάθειες».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις