ΣΠΑΡΤΗ. Αναχωρεί την Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2023, για την Ρώμη η αντιπροσωπεία των μελών του Ινστιτούτου Σπάρτης με επικεφαλής την Πρόεδρο του Ινστιτούτου κ. Αναστασία Κανελλοπούλου, προκειμένου να συμμετέχει στο διήμερο 3ο Διεθνές Συνέδριο για την Σπάρτη που οργανώνεται από το Πανεπιστήμιο της Ρώμης Sapienza σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Σπάρτης.

Υπενθυμίζουμε ότι το Πανεπιστήμιο της Ρώμης Sapienza ανέλαβε την πλήρη χρηματοδότηση και οργάνωση του Συνεδρίου στα πλαίσια της καλής συνεργασίας και ανάπτυξης των σχέσεων με τη Σπάρτη.

Στο Συνέδριο χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Δρ Antonello Folco Biagini, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Unitelma Sapienza University της Ρώμης, η κ Ελένη Σουράνη, Πρέσβειρα της Ελλάδος στην Ιταλία, ο Δρ Mario Carta, Διευθυντής του Τμήματος Δικαίου και Ψηφιακής Κοινωνίας, Πανεπιστήμιο Unitelma Sapienza της Ρώμης, ο Δρ Giorgio Piras, Διευθυντής του Τμήματος Κλασικών Αρχαιοτήτων, Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης και η κ Αναστασία Κανελλοπούλου, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Σπάρτης.

Ο τίτλος του Συνεδρίου είναι: «Αρχαία Σπαρτιατική Θρησκεία: Λατρείες, Τελετές, Ιερά και οι Κοινωνικοοικονομικές, Πολιτικές και Στρατιωτικές επιπτώσεις τους» και θα γίνουν ανακοινώσεις από καθηγητές Ιταλικών , Ελληνικών , Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών Πανεπιστημίων.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου θα παρουσιαστεί και ο δεύτερος τόμος του επιστημονικού περιοδικού για την Σπάρτη, The Historical Review of Sparta, στον οποίο δημοσιεύονται τα πρακτικά του δεύτερου συνεδρίου για την Σπάρτη , με θέμα: «Η Μάχη Της Σελλασίας (222π.Χ.), Ορόσημο Της Τελευταίας Αναλαμπής Της Σπάρτης» που πραγματοποιήθηκε στην Σπάρτη τον Σεπτέμβριο του 2022.

Υπενθυμίζουμε ότι όλη την χρηματοδότηση και την επιμέλεια της έκδοσης του επιστημονικού περιοδικού για την Σπάρτη έχει το Πανεπιστήμιο Sapienza σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Σπάρτης

Το ΔΣ του Ινστιτούτου Σπάρτης θεωρεί την συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Ρώμης μεγάλη ευκαιρία ανάπτυξης της επιστημονικής έρευνας, των ανταλλαγών , αλλά και της θεμελίωσης μονιμότερων συνεργασιών για την Σπάρτη, δεδομένων και των πολύ καλών αποτελεσμάτων από την πρόσφατη εμπειρία του 1ου Θερινού Σχολείου που πραγματοποιήσαμε τον Αύγουστο του 2023 στην Σπάρτη, στα πλαίσια του Συμφώνου τριετούς συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Sapienza, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Ινστιτούτου Σπάρτης .

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις