Γράφει ο Σταύρος Χρυσαδάκος*

Μετά από προσφυγές που υπεβλήθησαν αρμοδίως και έγκαιρα, το ΥΠΑΑΤ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ αναγνώρισαν το δίκαιο των αιτημάτων των παραγωγών του νομού Λακωνίας

Υπενθυμίζεται ότι σε παραγωγούς - βιοκαλλιεργητές του νομού μας , ενταγμένους στο Μέτρο 11 ,είχαν επιβληθεί σημαντικές χρηματικές ποινές με το αιτιολογικό ότι δεν είχαν την κατοχή των δηλουμένων εκτάσεων .

Για τις αμφισβητούμενες εκτάσεις εμφανίζεται να διεκδικεί την κυριότητα το Ελληνικό Δημόσιο με βάση τους αναρτημένους δασικούς χάρτες και σύμφωνα με τις αρχικές εγγραφές στα λειτουργούντα κτηματολογικά γραφεία .

Μετά από ενέργειες του γραφείου μας και προσφυγές που συντάχθηκαν από εμάς και τους συνεργάτες μας , οι αρμόδιες υπηρεσίες αναγνώρισαν το δίκαιο των παραγωγών.

Οι υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ θα επεξεργαστούν τα νέα δεδομένα και θα ξανατρέξουν – θα υπολογίσουν εξ αρχής την πληρωμή των παραγωγών χωρίς να ληφθούν υπόψη οι εγγραφές υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου .

Χαιρετίζουμε την απόφαση της ηγεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ που δικαιώνει του παραγωγούς και θα αποκαταστήσει την οικονομική ζημία που υπέστησαν .

Ενημερώνουμε τους παραγωγούς - βιοκαλλιεργητές που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν όμοια θέματα, να προχωρήσουν σε συνεργασία με τους Γεωτεχνικούς Συμβούλους τους σε υποβολή αντίστοιχων προσφυγών.

(*) Γεωπόνος

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις