ΕΛΛΑΔΑ. Θερμοκρασίες που ξεπέρασαν τους 30 °C σημειώθηκαν την Κυριακή 22/10/2023, με την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στην Κυπαρισσία με 32,1 °C.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι οκτώ υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες κατά τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 22/10, παρουσιάζονται στον παρακάτω Πίνακα.

  • Κυπαρισσία 32.1
  • Φράγμα Ποταμών Ρεθύμνου 31.9
  • Λάππα Αχαΐας 30.9
  • Πεζά Ηρακλείου 30.9
  • Σαγαίικα Αχαΐας 30.6
  • Νεάπολη Λασιθίου 30.6
  • Θήβα - Νέα Οδός 30.5
  • Νέα Αρτάκη 30.4

Ο καιρός τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες στα δυτικά και τις θερμές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά, πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά τις πρωινές ώρες, τοπικές ομίχλες τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, ασθενείς άνεμοι στα πελάγη, μεταφορά αφρικανικής σκόνης, θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πιο αναλυτικά:

Για τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023 προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα δυτικά και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στην Ήπειρο. Παράλληλα, τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, ενώ η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 16 έως 28 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 28 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 13 έως τους 22 βαθμούς στην Ήπειρο), 15 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 14 έως 29 βαθμούς στην Κρήτη, 13 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 20 έως 28 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, ενώ στο Ιόνιο αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ και στον Κορινθιακό από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες και αυξημένα ποσοστά υγρασίας με αποτέλεσμα την κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις