ΠΑΤΡΑ. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Κ.Σ. Π.Ε. Αχαΐας, ξεκινά μια νέα ολοκληρωμένη δράση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης και υποστήριξης για θέματα ανίχνευσης δυσκολιών ομιλίας λόγου και επικοινωνίας για παιδιά ωφελούμενων ΤΕΒΑ ηλικίας 4-6 ετών.

Η δράση με επίκεντρο το παιδί, που ξεκινάει σήμερα Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023, στοχεύει στην αξιολόγηση δεξιοτήτων των παιδιών καθώς και στην συμβουλευτική / ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση γονέων. Συνεργάτες, επιστημονικό προσωπικό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συνενώνουν τις δυνάμεις τους με την μονάδα νέων τεχνολογιών υπηρεσιών υγείας του Εργαστηρίου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Τμήματος Λογοθεραπείας Πανεπιστημίου Πατρών και με οργανωμένο τρόπο, θα προσεγγίσουν παιδιά 4-6 ετών δικαιούχων ΤΕΒΑ και τους γονείς/ κηδεμόνες τους, με στόχο να συμβάλλουν με προτάσεις για την θετική συναισθηματική, γνωστική και κοινωνική τους ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα στηρίζεται σε εξατομικευμένες συνεδρίες που αφορούν την ανίχνευση δεξιοτήτων λόγου και επικοινωνίας και πλαισιώνονται από συμβουλευτική καθοδήγηση και ψυχοκοινωνική στήριξη των γονέων/ κηδεμόνων από εξειδικευμένους επιστήμονες όπως (ψυχολόγο με ειδίκευση στα παιδιά, λογοθεραπευτή, και κοινωνικούς λειτουργούς). Στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης «Ο λόγος των παιδιών», θα πραγματοποιηθεί και εργαστήριο δημιουργικής έκφρασης παιδιού- γονιού μέσω κεραμικής τέχνης.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να καλείτε στην γραμμή 2611 100230 εξυπηρέτησης ΤΕΒΑ καθημερινά και ώρες 9:00–17:00, είτε να υποβάλετε το ερώτημα σας ηλεκτρονικά στο info@pdeteba.gr.

Η δράση «Ο λόγος των παιδιών» προσφέρεται για παιδιά ωφελούμενων ΤΕΒΑ 4-6 ετών της Κ.Σ. Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας και υλοποιείται στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019 - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ» ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/FEAD) 2014-2020 από την Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Αχαΐας (MIS 5029643).

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις