ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Μικρό, ανεπαρκές και ανούσιο χαρακτήρισε το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2024 ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος ο οποίος ως επικεφαλής της «Πελοποννησιακής Συμμαχίας» μίλησε ( 23/10/23 ) στην 15η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του για το τεχνικό πρόγραμμα ο Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος δήλωσε ότι «θα ήταν προτιμότερο τα λιγοστά χρήματα που διατίθενται για την κάθε περιφερειακή Ενότητα να αξιοποιηθούν για την εκπόνηση μελετών για μεγάλα έργα που έχει ανάγκη η κάθε περιοχή».

Παράλληλα ο Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος ενημέρωσε το Σώμα ότι «για τα νέα έργα που θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ θεσπίζονται από την Ε.Ε. νέα πιο αυστηρά κριτήρια που θα έχουν σχέση με την κλιματική ανθεκτικότητα αλλά και την καλή λειτουργία και συντήρησή των έργων αυτών. Αυτό σημαίνει, τόνισε ο Περιφερειακός Σύμβουλος, νέες εξειδικευμένες μελέτες για τα προς ένταξη έργα και φυσικά περισσότερα χρήματα για τον πλήρη φάκελό τους».

Στην πρώτη του εμφάνιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ο Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος άσκησε έντονη κριτική στην κατάρτιση του νέου τεχνικού προγράμματος μιλώντας για «τεμαχισμό των έργων και κατακερματισμό των κονδυλίων» και τονίζοντας ότι αυτό το τεχνικό πρόγραμμα - που ήρθε προς ψήφιση από την Περιφερειακή Αρχή – «δεν καλύπτει ούτε κατ΄ελάχιστο τις μεγάλες ανάγκες έργων που έχει η κάθε Περιφερειακή Ενότητα»

«Για το λόγο αυτό η παράταξή μας καταψηφίζει το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2024» κατέληξε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος υπογραμμίζοντας ότι καλό θα ήταν για τον προγραμματισμό των τεχνικών έργων το Περιφερειακό Συμβούλιο να άκουγε περισσότερο τους ειδικούς επιστήμονες αλλά και τις τοπικές κοινωνίες...

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις