ΛΑΚΩΝΙΑ. Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023, ο Βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Δ. Κρητικός επισκέφθηκε τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνι Γεωργιάδη, με τον οποίο είχε μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση.

Κεντρικό θέμα της συνάντησης του Βουλευτή Νεοκλή Κρητικού με τον Υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη, αποτέλεσε η προσεχής έναρξη των εργασιών της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής της Βουλής για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, της οποίας Πρόεδρος έχει εκλεγεί ο κ. Κρητικός.

Η Ειδική Διαρκής Επιτροπή της Βουλής για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης έχει ως αντικείμενο την παρακολούθηση της λειτουργίας και εξέλιξης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, και ιδίως της βιωσιμότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, που αποτελούν βασικούς πυλώνες μιας σύγχρονης και αποτελεσματικής κοινωνικής ασφάλισης.

Κατόπιν ενημέρωσης για τρέχοντα ζητήματα, ο Υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης συμφώνησε με το Βουλευτή Νεοκλή Κρητικό πως στις προτεραιότητες των εργασιών της Επιτροπής ανήκουν τα ζητήματα αρμοδιότητας του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.) και της Δημοσίας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.), ενώ επίσης συνέκλιναν στην ανάγκη να τεθούν και να συζητηθούν τα θέματα της ταχύτερης και αποτελεσματικότερης απονομής των συντάξεων, καθώς και της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών και διαδικασιών, τόσο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, όσο και των εποπτευομένων από αυτό φορέων και οργανισμών.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις