ΣΠΑΡΤΗ. Γωνιές ανακύκλωση τοποθετούνται και θα λειτουργούν στους δήμους Σπάρτης, Ευρώτα και Μονεμβάσιας. Την Τετάρτη 1/11/23 ο ΦΟΔΣΑ τοποθέτησε δύο Γωνιές Ανακύκλωσης σε Σπάρτη και Ξηροκάμπι. Ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Σταύρος Αργειτάκος και ο αντιπρόεδρος Γιάννης Σμυρνιώτης εξήγησαν στους δημοσιογράφους και σε μαθητές σχολείων πως λειτουργούν οι Γωνιές Ανακύκλωσεις, τι αποδίδουν στην διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και σε όσους παράγουν απορρίμματα και τόνισαν τον ανταποδοτικό χαρακτήρα της Ανακύκλωσης στις Γωνιές. Ο Σταύρος Αργειτάκος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι πλέον η διαχείριση των στερεών αποβλήτων έχει μπει στον σωστό δρόμο με κίνητρα για ανακύκλωση στην πηγή και ολοκληρωμένες υποδομές και υπηρεσίες διαχείρισης. Ο Γιάννης Σμυρνιώτης τόνισε ότι η, μέχρι πρότινος, πιο «βρώμικη» Περιφέρεια της Ελλάδας, η Πελοπόννησος, έχει αλλάξει ριζικά.

Μαθητές από σχολεία της Σπάρτης είδαν από κοντά επίδειξη ανακύκλωσης στη Γωνιά που λειτουργεί έξω από τα συγκροτήματα του Α και του Β Γυμνασίου - Λυκείου Σπάρτης. Έκαναν ερωτήσεις, δοκίμασαν την ανακύκλωση και κατανόησαν τη σημασία που έχει η αξιοποίηση των υλικών που κάποτε αποτελούσαν σκουπίδια σε χωματερές.

Ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Στ. Αργειτάκος τόνισε ότι η ενημέρωση θα είναι συνεχής και το ζητούμενο πλέον είναι η συμμετοχή του κόσμου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις