ΣΠΑΡΤΗ. Δεκάδες φορείς κι εκατοντάδες ανθρώπων θα λάβουν μέρος στην κινητοποίηση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται για ελευθερία. Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου ώρα 18:00 στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης συμμετέχουν: Εργατικό Κέντρο Λακωνίας, Νομαρχιακό Τμήμα Λακωνίας ΑΔΕΔΥ, Εργατικά και Δημοσιοϋπαλληλικά Σωματεία Λακωνίας, Μαζικοί Φορείς, Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ, Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι, Σπάρτης, Ευρώτα, Ανατολικής Μάνης.

Στο κάλεσμά τους αναφέρουν: «Ένας μήνας πολέμου, ένας μήνας ανελέητων βομβαρδισμών, ένας μήνας που τα αθώα θύματα, κυρίως παιδιά και γυναίκες, στοιχειώνουν την καθημερινότητα μας. Ένας μήνας κορύφωσης της γενοκτονίας των Παλαιστινίων.

Το Ισραήλ με την βοήθεια των ΗΠΑ και την ανοχή της Ε.Ε, καταπατώντας το διεθνές δίκαιο, αγνοώντας τις συστάσεις του Γ.Γ. φαίνεται αποφασισμένο να το πάει μέχρι τέλους, χωρίς καν να υπολογίζει τις δικές του απώλειες.

Οι καταιγιστικές εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας δεν αποτελούν «κεραυνό εν αιθρία», πρόκειται για τη συνέχεια ενός εγκλήματος που συντελείται σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού εδώ και 75 χρόνια.

Η συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών εδώ και τόσες δεκαετίες από το Ισραήλ, η διαρκής εξόντωση αμάχων και παιδιών, οι καταδικαστέοι, απαράδεκτοι εποικισμοί και οι καθημερινοί εξευτελισμοί που υφίσταται ο λαός της Παλαιστίνης συνιστούν ένα διαχρονικό έγκλημα που συνεχίζεται. Ουσιαστικά πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανθρώπινη φυλακή καθώς 2.500.000 ανθρώπων είναι περιορισμένοι σε μια έκταση 362 τ. χιλιομέτρων στη λωρίδα της Γάζας.

Από την άλλη πλευρά, η αποτρόπαια πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς με τις εν ψυχρώ εκτελέσεις ανυποψίαστων αμάχων Ισραηλινών και όλων των εγκληματικών πράξεων είναι απολύτως καταδικαστέα και αποκρουστική.

Η σιωπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ αλλά και των αραβικών καθεστώτων, για τη συνεχιζόμενη βία και τη μη αναγνώριση από το κράτος του Ισραήλ του δικαιώματος του παλαιστινιακού λαού για χειραφέτηση και ανεξαρτησία, καθώς και την καταπάτηση των συνόρων του 1967, υποδηλώνει ενοχή και εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Η ασφάλεια, η σταθερότητα και η Ειρήνη στην περιοχή ,επιβάλλει μια δίκαιη λύση για την Παλαιστίνη και το Ισραήλ, τη λύση των δύο κρατών με αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τα σύνορα του 1967 και τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Στρατευόμαστε με τις δημοκρατικές δυνάμεις σε Ισραήλ και Παλαιστίνη που αγωνίζονται για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση. Να σταματήσουν, άμεσα, οι πολεμικές επιχειρήσεις και οι βομβαρδισμοί και να αρχίσουν διαπραγματεύσεις.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον διαρκή αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για ανεξάρτητο κράτος και εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ.»

Οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Σπάρτης, Ευρώτα, Ανατολικής Μάνης καλούν και τονίζουν:

«Τα Διοικητικά Συμβούλια των Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων Λακωνίας, Δήμου Σπάρτης, Ευρώτα και Ανατολικής Μάνης. Αποφάσισαν να συμμετέχουν στο κάλεσμα φορέων της Λακωνίας στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Νοέμβρη στην κεντρική πλατεία Σπάρτης στις 6 το απόγευμα. Καταδικάζουμε την κλιμάκωση της εγκληματικής επίθεσης του κράτους του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, που εξελίσσεται σε πραγματική γενοκτονία.

Καλούμε τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους του Νομού να συμμετέχουν ενεργά στο συλλαλητήριο και να καταγγείλουμε την Κυβερνητική επιλογή για την ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας εμπλέκει το λαό μας σε μεγάλους κινδύνους.

Κανένας βιοπαλαιστής αγροτοκτηνοτρόφος δεν έχει όφελος από αυτό το αιματοκύλισμα και την γενοκτονία που πραγματοποιείτε αυτήν την στιγμή στην Γάζα από το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ. Όπως κανένα όφελος δεν είχαμε και έχουμε οι αγροτοκτηνοτρόφοι από την εμπλοκή μας στον πόλεμο στην Ουκρανία. Οι μόνοι που έχουν όφελος είναι οι μεγαλοβιομήχανοι και εφοπλιστές που πάνω σε πτώματα μικρών παιδιών βρίσκουν την ευκαιρία να πλουτίζουν και να κάνουν «μπίζνες».

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΙΟ 8 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΠΑΡΤΗΣ - ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΑΜΕΤΟΧΟΙ!

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει εδώ και τώρα αυτός ο πόλεμος – μακελειό.
  • Να εφαρμοστούν όλες οι σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ, όπως είναι το πρόσφατο ψήφισμα για ανθρωπιστική εκεχειρία στην Λωρίδα της Γάζας.
  • Άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές. Άμεση απελευθέρωση αμάχων ομήρων και από τις δύο πλευρές.
  • Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο. Να αποσυρθεί η ελληνική φρεγάτα «ΨΑΡΑ» από την περιοχή, να μην αντικατασταθεί από άλλο πολεμικό πλοίο.
  • Να προχωρήσει η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, στη βάση της ομόφωνης απόφασης του Ελληνικού Κοινοβουλίου».
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις