ΛΑΚΩΝΙΑ. Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κώστα Κυρανάκη είχε ο βουλευτής Λακωνίας Θανάση Δαβάκης για να θέσει το πρόβλημα που έχει προκύψει στο Κτηματολογικό Γραφείο Λακωνίας ύστερα από την κατάργηση των υποθηκοφυλακείων Σπάρτης, Κροκεών, Μολάων, Νεαπόλεως, Σελλασίας και Μονεμβασίας, ενώ επίκειται και η κατάργηση άλλων οκτώ μέχρι 31/12/23.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Δαβάκης δήλωσε: «Ζήτησα από τον υφυπουργό να επισπευστεί η μίσθωση του αναγκαίου κτηρίου στη Σπάρτη, προκειμένου να στεγασθούν τα αρχεία των υποθηκοφυλακείων, καθώς και την στελέχωση με προσωπικό κατάλληλο για να βοηθήσει στην διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο υφυπουργός ανέφερε, ότι από τις 31/12/2023 καταργούνται όλα τα υποθηκοφυλακεία της χώρας και ότι από το νέο έτος θα περάσουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Μάλιστα με ενημέρωσε ότι στη Λακωνία έχει ήδη συμβασιοποιηθεί το έργο της ψηφιοποίησης των αρχείων και έχει ήδη ξεκινήσει η προπαρασκευαστική διαδικασία, ενώ δεσμεύθηκε ότι η ψηφιοποίηση θα ξεκινήσει από τα μικρά και απομακρυσμένα υποθηκοφυλακεία και θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επικοινώνησα με την προϊσταμένη του κτηματολογικού γραφείου της Σπάρτης, Αναστασία Λαδοπούλου η οποία περιέγραψε στον υφυπουργό την υπάρχουσα κατάσταση και τα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε λειτουργικό επίπεδο. Επίσης τον ενημέρωσε, ότι επίκειται η κατάργηση 8 υποθηκοφυλακείων και ότι συνολικά θα συγκεντρωθούν 14 υποθηκοφυλακεία στη Σπάρτη. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 3 αρχειοφυλακεία εκτός Σπάρτης και οι υπάλληλοι από τη Σπάρτη μετακινούνται για να εξυπηρετήσουν πολίτες και δικηγόρους.

Ο υφυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα συνεργαστεί με όλα τα κτηματολογικά γραφεία για την ψηφιοποίηση των αρχείων και θα ενισχύσει την στελέχωσή τους με τα άτομα που έχουν ζητηθεί.

Ευχαρίστησα τον Κώστα Κυρανάκη για τις άμεσες ενέργειές του και την πρόθεσή του να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων. Θα παρακολουθώ το θέμα μέχρι η διαδικασία να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις