ΣΠΑΡΤΗ. Προβλήματα που χρήζουν άμεσης και ριζικής λύση εντοπίζουν κάτοικοι στο Καστόρι Δήμου Σπάρτης. Όπως αναφέρουν, προ ημερών, σημειώθηκε κατολίσθηση στη θέση Γρούσπα Καστορείου του Δήμου Σπάρτης, σε σημείο που ανησυχεί τους κατοίκους.

Από τη συγκεκριμένη γειτονιά του Καστορείου διέρχεται αυλάκι, φυσικής ροής νερού, που σε κάποια σημεία, λόγω παλαιότητας, λόγω πυκνής άγριας βλάστησης και λόγω φερτών υλικών και πρόσθετων σωλήνων «μπουκώνει» και από την υπερχείλιση επιβαρύνεται το σημείο όπου για δεύτερη φορά σημειώνεται κατολίσθηση (Στην οδό Καστόρι – Μεγαλόπολη).

Επιπλέον κάτοικος αναφέρει ότι χρειάζεται γενικά φροντίδα στη διαχείριση των όμβριων αλλά και των αρδευτικών νερών, στη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ σημειώνει ότι υπάρχουν και προβλήματα άλλης φύσεως όπως η προβληματική διέλευση οχημάτων προς τις οικίες λόγω σταθμευμένου, μόνιμα, γεωργικού ελκυστήρα.

Να σημειωθεί ότι το πρόβλημα της κατολίσθησης διαχειρίστηκε άμεσα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Σπάρτης, ωστόσο υπάρχει φόβος ότι με τις νεροποντές του χειμώνα το πρόβλημα θα γίνει εντονότερο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις