ΛΑΚΩΝΙΑ. Με ανακοίνωση του ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Λακωνίας σε πλήρη σύμπλευση με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν σε όλες τις κινητοποιήσεις των πληττόμενων, από το φορολογικό νομοσχέδιο, φορέων.

Όπως διατυπώνεται σε παρέμβασή του Συλλόγου «παρά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, η Κυβέρνηση στρέφεται εναντίον των ελεύθερων επαγγελματιών και της μεσαίας τάξης με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση και θα κατατεθεί προς ψήφιση στο επόμενο χρονικό διάστημα».

Όπως υπογραμμίζουν οι οδοντίατροι στη Λακωνία «η συντριπτική πλειοψηφία των οδοντιάτρων είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και ως εκ τούτου πλήττονται βάναυσα από τις διατάξεις του εν λόγω νομοσχεδίου».

Προσβολή στον κλάδο

«Επιπρόσθετα αισθάνονται προσβεβλημένοι καθώς στοχοποιούνται αδιακρίτως ως φοροφυγάδες και αυτό παρά την τεράστια συμβολή τους στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης κατά την πανδημία και την οικονομική κρίση που διήλθαν εκείνο το διάστημα χωρίς μάλιστα να λάβουν αξιόλογη κρατική στήριξη.

Είναι γεγονός ότι μεγάλος αριθμός οδοντιάτρων αδυνατεί να ανταποκριθεί, όπως άλλωστε και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες, στις υποχρεώσεις τους στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, πράγμα που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι αρκετοί συνάδελφοι χάνουν τις ρυθμίσεις στις οποίες έχουν υπαχθεί.

(Είναι σίγουρο ότι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στην Κυβέρνηση..)»

Αναχρονιστική φορολόγηση

«Στο νέο νομοσχέδιο εισάγονται και πάλι τεκμήρια, ένας αναχρονιστικός τρόπος φορολόγησης που δεν απέδωσε ποτέ.

Στην ουσία η απόφαση για την ψήφιση του νέου αυτού νομοσχεδίου δεν αποτελεί τίποτα άλλο από τεκμήριο ανικανότητας της Κυβέρνησης όπως και προηγούμενων Κυβερνήσεων να σχεδιάσουν ένα δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα.

Επιπλέον στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο εισάγεται μια πραγματικά ντροπιαστική και κοινωνικά διχαστική διάταξη σχετικά με επ' αμοιβή καταγγελίες που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε μεγάλες συγκρούσεις και διαμάχες στους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας.

Αρκετά!»

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Λακωνίας απαιτεί από την Κυβέρνηση

  • Να πάρει πίσω τον αναχρονιστικό θεσμό των φορολογικών τεκμηρίων
  • Να καλέσει τους φορείς των ελεύθερων επαγγελματιών να καταθέσουν τις προτάσεις τους για θέσπιση αφορολόγητου και μείωση φορολογικών συντελεστών αντίστοιχα με ό,τι συμβαίνει σε γειτονικές χώρες.
  • Να αφαιρέσει το ηλεκτρονικό πελατολόγιο από τις διατάξεις του νομοσχεδίου καθώς αυτό σημαίνει επαναφορά του βιβλίου ασθενών που ίσχυε παλιότερα.
  • Να διευρύνει και να μονιμοποιήσει την κάλυψη της πρόληψης για όλους τους Έλληνες πολίτες στην κατεύθυνση του Dentist Pass.
  • Να αποσύρει την κοινωνικά διχαστική διάταξη για την αμοιβή επώνυμων καταγγελιών.
  • Να αποσύρει οριστικά και χωρίς κριτήρια το τέλος επιτηδεύματος.

Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις

Όπως σημειώνουν με έμφαση οι Οδοντίατροι στη Λακωνία δεν θα ανεχθούν άλλο εμπαιγμό από την Κυβέρνηση ούτε περαιτέρω στοχοποίηση του κλάδου τους.

«Έχουμε υποχρέωση να αγωνιστούμε για την αξιοπρεπή επιβίωση, τη δική μας και των οικογενειών μας. Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Λακωνίας σε πλήρη σύμπλευση με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν σε όλες τις κινητοποιήσεις των πληττόμενων από το φορολογικό νομοσχέδιο φορέων και συγκεκριμένα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 22/11/2023 και ώρα 13:00 έξω από το Υπουργείο Οικονομικών».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις