ΓΛΥΚΟΒΡΥΣΗ. Καλού κακού, όταν πάρτε τον δρόμο για το χωράφι σας έχετε μαζί σας και υπογλώσσιο. Ο συμπολίτης μας Τάκης Καρακίτσος πηγαίνοντας στον ελαιώνα του, στη Γλυκόβρυση Λακωνίας, το πρωί της 20ης Νοεμβρίου, βρήκε τις μισές ελιές του κομμένες σχεδόν από τη ρίζα και τον καρπό κλεμμένο. Η ζημιά μεγάλη, η κλοπή επίσης και ακόμα μεγαλύτερη η αγανάκτηση. Όπως λέει ο ίδιος «βγείτε στα χωράφια σας να τα φυλάξετε».

Όπως φαίνεται οι δράστες έδρασαν βράδυ χρησιμοποιώντας χειροπρίονο για να μην κάνουν θόρυβο. Επέλεξαν τις πιο φορτωμένες ελιές έκοψαν τα κλαδιά σχεδόν από τον κορμό και μάζεψαν τον καρπό. Ο ιδιοκτήτης που ήταν έτοιμος να μαζέψει, διαπιστώνει ότι ευτυχώς, κάτι εμπόδισε τους κλέφτες και δεν «θέρισαν» όλο τον ελαιώνα.

Οι εικόνες είναι σοκαριστικές. Ένας νέος ελαιώνας, στην καλύτερη φάση του και κάποιοι να κόβουν τα δένδρα από τον κορμό. Όπως λέει ο παθών, δεν φθάνει το χαλάζι, ο πάγος, ο άνεμος, η ανομβρία, ο δάκος, τώρα προκύπτουν και οι κλέφτες…

Το ερώτημα είναι ότι οι θρασύτατοι κακοποιοί κάπου διοχετεύουν τα κλοπιμαία, προφανώς σε άλλη περιοχή. Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα ιδιοκτήτες θα τοποθετούν στους ελαιώνες κάμερες ή θα υποχρεωθούν σε ψηλές περιφράξεις. Ότι και να κάνουν όμως, όταν οι καλλιέργειες είναι απομονωμένες και όσο το ελαιόλαδο έχει τιμή τα κρούσματα κλοπών και φθορών περιουσίας θα αυξάνονται. Τα χωριά θα υποχρεωθούν σε νυκτερινές περιπολίες οι οποίες ας ευχηθούμε να μην είναι ένοπλες.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις